Cielęcina Książę Orloff

Cielęcina Książę Orloff
Cielęcina Książę Orloff może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 790 kalorii, 57g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 57 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pieprz, masło, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Koktajl Księcia Harry ' Ego, Bonnie Prince Charlie, oraz Rożki do lodów Prince and Princess dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cielęcinę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CielęcinaCielęcina
3
Rozgrzać olej i 1 łyżkę masła w garnku 5-do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązową cielęcinę ze wszystkich stron, obracając szczypcami, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
4
Cielęcinę przełożyć na talerz i wyrzucić tłuszcz z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Roztopić pozostałą łyżkę masła w garnku i gotować cebulę, seler, i marchew na umiarkowanym ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Zawiń pietruszkę, świeży tymianek (jeśli używasz) i liść laurowy w kwadrat gazy i związać w wiązkę sznurkiem, aby bukiet garni, a następnie dodać do warzyw wraz z winem i suszonym tymiankiem (jeśli używasz). Na wierzch kładziemy cielęcinę i gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
świeży Tymianekświeży Tymianek
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CielęcinaCielęcina
WinoWino
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
7
Przykryć garnek pokrywką, następnie przenieść do dolnej trzeciej pieca i dusić cielęcinę, aż termometr włożony 2 cale do środka mięsa rejestry 63°, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
8
Przenieść cielęcinę na deskę do krojenia i odstawić na 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 68°).
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Wlać soki do gotowania z garnka przez sito o drobnych oczkach do miary 4-kubkowej, naciskając i odrzucając ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz i rezerwy soki, dodając wszelkie soki, które nagromadziły się na talerzu z cielęciny, na sos Mornay.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
1
Ryż Parcook w dużym rondlu wrzącej osolonej wody 5 minut, następnie odsączyć na sitku i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
2
Rozgrzać masło w 10-calowej patelni żaroodpornej na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi, następnie wymieszać cebulę i sól. Przykryć szczelnie pokrywką lub podwójną warstwą folii i gotować cebulę na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać z ryżem i bulionem i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Przykryć patelnię szczelnie, następnie przenieść do górnej trzeciej piekarnika i piec, aż ryż i cebula są bardzo miękkie, o 1 godzinę. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Przenieść soubise do robota kuchennego i pulsować, aż grubo pured.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Garść grzybów włóż do czystego ręcznika kuchennego (nie ściereczki frotte), a następnie zbierz ręcznik wokół grzybów i przekręć je nad zlewem, aby wycisnąć jak najwięcej płynu. Pozostałe grzyby, garść na raz, w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
2
Rozgrzać masło w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć grzyby i trufle (jeśli używasz), mieszając, aż lekko rumiane i wszelkie płynne grzyby wydzielają odparowuje, 6 do 8 protokół. Wymieszać śmietanę, sól i pieprz i gotować, mieszając, aż śmietana zostanie wchłonięta przez grzyby, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
TrufleTrufle
MasłoMasło
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Dodać wystarczającą ilość mleka do zarezerwowanych soków cielęcych do całkowitej 3 szklanki. Roztopić masło w 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować na małym ogniu, stale ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać mieszaninę mleka w strumieniu, ubijając i doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień do niskiej i delikatnie gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wyjąć z ognia i dodać Gruyre, ubijając aż się stopi, a następnie ubić w soli, pieprzu i gałce muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Przesuń górny stojak na środek piekarnika i zwiększ temperaturę do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj 1/4 szklanki soubise do duxelles, a następnie przenieś pozostałą soubise do zamykanej plastikowej torebki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Przenieś mieszaninę duxelles do innej zamykanej plastikowej torby, a następnie zamknij każdą torbę, wyciskając nadmiar powietrza. Odcięcie 3/4 cala od dolnego rogu każdej torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Usunąć sznurek z cielęciny, następnie odciąć warstwę tłuszczu i końce cielęciny i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
5
Pokroić pieczeń w poprzek na 16 plastrów (1/4 cala grubości), utrzymując plastry razem.
6
Przełożyć 1 plasterek cielęciny na koniec talerza żaroodpornego, następnie przełożyć około 1 1/2 łyżki soubise na połowę plasterka, zaczynając od dołu plasterka i przechodząc ku górze. Duxelles wymieszać w ten sam sposób około 1 1/2 łyżki stołowej na drugiej połowie plastra. Nakładają się z innym kawałkiem cielęciny, pozostawiając około 1/2 cala farszu odsłonięte. Powtórz z pozostałymi plastrami cielęciny i pozostałymi Soubise i duxelles, utrzymując plastry wyrównane.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
CielęcinaCielęcina
7
W razie potrzeby podgrzać sos Mornay na małym ogniu, mieszając, aż będzie wystarczająco luźny, aby łyżka, następnie łyżka 1/2 do 3/4 szklanki na wierzchu i bokach cielęciny, pokrywając plastry i farsze cienko, ale całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CielęcinaCielęcina
8
Upiec cielęcinę Orloff, odkryte, aż do ogrzania i sos Mornay polewa cielęcina, 15 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podgrzej pozostały sos Mornay na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu (cienko z odrobiną mleka, jeśli to konieczne), aż będzie gorący i przenieś do sosu, aby podawać na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
10
Uwagi kucharzy: cielęcinę można dusić (ale nie krojoną) 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Soubise, duxelles i sos Mornay można przygotować 1 dzień wcześniej. Schłodzić soubise i duxelles, odsłonięte, potem schłodzić, przykryte. Powierzchnię gorącego sosu Mornay przykryć woskiem lub pergaminem, następnie lekko ostudzić i schłodzić. Cielęcy Orloff można złożyć (bez sosu Mornay) na 4 godziny i schłodzić, przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CielęcinaCielęcina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1łyżka czerwony ocet winnymarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1żebrożeberko selera, drobno posiekaneżeberko selera, drobno posiekane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka lub wodarosół z kurczaka lub woda2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna6gałązkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża6gałązkiświeży tymianek lub 1/2 łyżeczki suszonego, pokruszonegoświeży tymianek lub 1/2 łyżeczki suszonego, pokruszonego791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoz grubo tarty Gruyèreoz grubo tarty Gruyère8krewetki i żyłkiAkompaniamenty: gotowane ziemniaki; haricots vertsAkompaniamenty: gotowane ziemniaki; haricots verts591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2kilogramywiązany schab bez kości z pieczonej cielęcinywiązany schab bez kości z pieczonej cielęciny454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrzyby mielone (najlepiej nożem)grzyby mielone (najlepiej nożem)0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelb cebuli, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzeklb cebuli, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzek0Batoniki toffi Heathsól, lub do smakusól, lub do smaku1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone11 łyżka suszonego oregano1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż biały długoziarnistyryż biały długoziarnisty3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO pełnym mlekuO pełnym mleku14opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżki drobno posiekanych czarnych trufli* (opcjonalnie)łyżki drobno posiekanych czarnych trufli* (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn