Cielęcina Książę Orloff może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 790 kalorii, 57g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 57 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pieprz, masło, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Koktajl Księcia Harry ' Ego, Bonnie Prince Charlie, oraz Rożki do lodów Prince and Princess dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Cielęcinę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cielęcina
3
Rozgrzać olej i 1 łyżkę masła w garnku 5-do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązową cielęcinę ze wszystkich stron, obracając szczypcami, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cielęcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
4
Cielęcinę przełożyć na talerz i wyrzucić tłuszcz z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Roztopić pozostałą łyżkę masła w garnku i gotować cebulę, seler, i marchew na umiarkowanym ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Marchew
Seler
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Zawiń pietruszkę, świeży tymianek (jeśli używasz) i liść laurowy w kwadrat gazy i związać w wiązkę sznurkiem, aby bukiet garni, a następnie dodać do warzyw wraz z winem i suszonym tymiankiem (jeśli używasz). Na wierzch kładziemy cielęcinę i gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
świeży Tymianek
Warzywa
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Cielęcina
Wino
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
7
Przykryć garnek pokrywką, następnie przenieść do dolnej trzeciej pieca i dusić cielęcinę, aż termometr włożony 2 cale do środka mięsa rejestry 63°, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Cielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
Garnek
8
Przenieść cielęcinę na deskę do krojenia i odstawić na 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 68°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
9
Wlać soki do gotowania z garnka przez sito o drobnych oczkach do miary 4-kubkowej, naciskając i odrzucając ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz i rezerwy soki, dodając wszelkie soki, które nagromadziły się na talerzu z cielęciny, na sos Mornay.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Cielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Garnek
1
Ryż Parcook w dużym rondlu wrzącej osolonej wody 5 minut, następnie odsączyć na sitku i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
2
Rozgrzać masło w 10-calowej patelni żaroodpornej na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi, następnie wymieszać cebulę i sól. Przykryć szczelnie pokrywką lub podwójną warstwą folii i gotować cebulę na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać z ryżem i bulionem i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Bulion
Ryż
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Folia Aluminiowa
3
Przykryć patelnię szczelnie, następnie przenieść do górnej trzeciej piekarnika i piec, aż ryż i cebula są bardzo miękkie, o 1 godzinę. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
4
Przenieść soubise do robota kuchennego i pulsować, aż grubo pured.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Garść grzybów włóż do czystego ręcznika kuchennego (nie ściereczki frotte), a następnie zbierz ręcznik wokół grzybów i przekręć je nad zlewem, aby wycisnąć jak najwięcej płynu. Pozostałe grzyby, garść na raz, w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
2
Rozgrzać masło w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć grzyby i trufle (jeśli używasz), mieszając, aż lekko rumiane i wszelkie płynne grzyby wydzielają odparowuje, 6 do 8 protokół. Wymieszać śmietanę, sól i pieprz i gotować, mieszając, aż śmietana zostanie wchłonięta przez grzyby, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Trufle
Masło
Pieprz
Krem
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przełożyć do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Dodać wystarczającą ilość mleka do zarezerwowanych soków cielęcych do całkowitej 3 szklanki. Roztopić masło w 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować na małym ogniu, stale ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Mleko
Cielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
2
Dodać mieszaninę mleka w strumieniu, ubijając i doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień do niskiej i delikatnie gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Wyjąć z ognia i dodać Gruyre, ubijając aż się stopi, a następnie ubić w soli, pieprzu i gałce muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Przesuń górny stojak na środek piekarnika i zwiększ temperaturę do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wymieszaj 1/4 szklanki soubise do duxelles, a następnie przenieś pozostałą soubise do zamykanej plastikowej torebki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Przenieś mieszaninę duxelles do innej zamykanej plastikowej torby, a następnie zamknij każdą torbę, wyciskając nadmiar powietrza. Odcięcie 3/4 cala od dolnego rogu każdej torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
4
Usunąć sznurek z cielęciny, następnie odciąć warstwę tłuszczu i końce cielęciny i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cielęcina
5
Pokroić pieczeń w poprzek na 16 plastrów (1/4 cala grubości), utrzymując plastry razem.
6
Przełożyć 1 plasterek cielęciny na koniec talerza żaroodpornego, następnie przełożyć około 1 1/2 łyżki soubise na połowę plasterka, zaczynając od dołu plasterka i przechodząc ku górze. Duxelles wymieszać w ten sam sposób około 1 1/2 łyżki stołowej na drugiej połowie plastra. Nakładają się z innym kawałkiem cielęciny, pozostawiając około 1/2 cala farszu odsłonięte. Powtórz z pozostałymi plastrami cielęciny i pozostałymi Soubise i duxelles, utrzymując plastry wyrównane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
Cielęcina
7
W razie potrzeby podgrzać sos Mornay na małym ogniu, mieszając, aż będzie wystarczająco luźny, aby łyżka, następnie łyżka 1/2 do 3/4 szklanki na wierzchu i bokach cielęciny, pokrywając plastry i farsze cienko, ale całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Cielęcina
8
Upiec cielęcinę Orloff, odkryte, aż do ogrzania i sos Mornay polewa cielęcina, 15 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Cielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Podgrzej pozostały sos Mornay na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu (cienko z odrobiną mleka, jeśli to konieczne), aż będzie gorący i przenieś do sosu, aby podawać na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS Łódź
10
Uwagi kucharzy: cielęcinę można dusić (ale nie krojoną) 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Soubise, duxelles i sos Mornay można przygotować 1 dzień wcześniej. Schłodzić soubise i duxelles, odsłonięte, potem schłodzić, przykryte. Powierzchnię gorącego sosu Mornay przykryć woskiem lub pergaminem, następnie lekko ostudzić i schłodzić. Cielęcy Orloff można złożyć (bez sosu Mornay) na 4 godziny i schłodzić, przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.