Cielęcina Involtini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cielęciny Involtini. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz kotlety cielęce, oliwę z oliwek, pecorino romano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cielęcina I Karczoch Involtini, Roladki cielęce (involtini) i Caponata, oraz Roladki cielęce z cytryną i pieczarkami: Involtini di Vitello al Limone.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż bułkę tartą na płytkiej patelni do pieczenia i tosty, mieszając raz lub dwa razy, aż złoty, 8 do 10 protokół.
Delikatnie Funt kotlety cielęce do nieco mniej niż 1/8 cala grubości między 2 arkuszy folii z płaskim boku pounder mięsa lub z wałkiem do ciasta, a następnie pokroić w przybliżeniu 4-na 3-calowe kawałki.
Wymieszaj natkę pietruszki, czosnek, 3/4 szklanki sera, 1/4 szklanki oleju i 1/2 łyżeczki pieprzu, aż powstanie pasta.
Wymieszać razem bułkę tartą, pozostałą 1/2 szklanki sera i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu.
Kotlety przyprawiamy lekko solą i pieprzem, po 1 stronie każdego kawałka posmarowujemy 1 łyżeczką natki pietruszkowo-czosnkowej pasty.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowym.
Zwinąć kawałki cielęciny (wklej boki do góry), zaczynając od krótkiej strony. Włóż pozostały olej do miski i zanurz w nim każdą rolkę, pozwalając na nadmiar kapania, a następnie pogłębiaj w mieszaninie okruchów chleba, delikatnie naciskając, aby okruchy przylegały.
Przełożyć na blachę do pieczenia.
Nawlecz 1 roladę cielęcą na szaszłyk, następnie 1 kawałek cebuli, pozostawiając około 1/4 cala między. Powtórz na tym samym szaszłyku jeszcze 2 razy, a następnie przenieś szaszłyk na blachę do pieczenia. Złóż 6 kolejnych szaszłyków w ten sam sposób (ostatni szaszłyk będzie miał tylko 2 rolki).
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Grilluj cielęcinę na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym tylko przy użyciu grilla gazowego, odwracając raz, aż bułki będą złote, w sumie około 6 minut.
Cielęcinę i cebulę wyjąć ze szaszłyków i podawać natychmiast.
* Cielęcinę i cebulę można włożyć na szaszłyki 1 dzień wcześniej i schłodzić, luźno przykryć.* Jeśli nie możesz grillować na zewnątrz, możesz smażyć cielęcinę i szaszłyki cebulowe. Rozgrzej brojlery i lekko olej stojak brojlerów patelni. Szaszłyki Broil w 2 partiach 4 do 6 cali od ciepła, obracając się raz, aż złoty, około 6 minut na partię.