Cielęcina, grzyby i czerwone wino

Cielęcina, grzyby i czerwone wino
Cielęcina, grzyby i czerwone wino to bezglutenowe i bezmleczne napój. Ten przepis służy 12. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, olej roślinny, skrobia ziemniaczana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszona cielęcina z grzybami, Pieczone grzyby w Red-Wine, oraz Farsz ryżowy z dzikimi grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cielęcinę wrzucić z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CielęcinaCielęcina
3
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej żaroodpornej zapiekance. Podsmaż cielęcinę ze wszystkich stron na średnim ogniu, aż będzie brązowa. (Nie przeludnić patelnię lub cielęcina nie będzie brązowy.) Łyżką szczelinową wyjąć cielęcinę na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
4
Dodać pozostały olej do patelni i podsmażyć cebulę na średnim ogniu przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę więcej. Mieszając drewnianą łyżką, dodaj skrobię ziemniaczaną i kontynuuj gotowanie przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Wymieszać rosół z kurczaka, wino, marchew, tymianek i rozmaryn do mieszanki cebuli. Dusić sos przez 1 minutę. Cielęcinę wrzucić do zapiekanki, dobrze wymieszać. Dusić cielęcinę, przykrytą, w piekarniku przez 1,5 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
RozmarynRozmaryn
MarchewMarchew
CebulaCebula
SOSSOS
TymianekTymianek
MięsoMięso
CielęcinaCielęcina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podczas gotowania cielęciny, podgrzać pozostały olej na średniej patelni. Podsmażyć grzyby przez 3 minuty i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Gdy cielęcina jest gotowa, wyjąć z piekarnika, dodać grzyby i ponownie posolić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Cielęcinę przełożyć do naczynia i udekorować wierzch posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CielęcinaCielęcina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia36
Magazyn