Cielęcina Cacciatore

Cielęcina Cacciatore
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać cielęciny Cacciatore spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 740 kalorii, 86g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, marchew, pancetta, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Cacciatore, Chudy Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przynieś wino na wolnym ogniu w małym rondlu. Wmieszać porcini i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Cielęcina sucha i doprawiona 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
CielęcinaCielęcina
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokim 6-do 8-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu, aż połyskuje, następnie brązowy cielęciny, obracając, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Cielęcinę przełożyć na talerz. Wyrzucić tłuszcz z garnka i dodać pozostałe 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj pancetta i smażyć na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
7
Dodaj cebulę i smażyć, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
Borowiki odsączyć na sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, naciskając na grzyby i rezerwując wino. Grubo posiekać porcini i dodać do mieszaniny pancetta z marchwi, selera i czosnku. Sauté aż zmiękną, o 8 protokół. Wymieszać w winie i gotować, aż większość odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Grubo posiekać pomidory i dodać do garnka z sokiem. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodać cielęcinę z sokami mięsnymi z talerza, rozmarynem, liśćmi laurowymi i oliwkami. Przykryć garnek i dusić cielęcinę w piekarniku, obracając pieczone od czasu do czasu, aż środek mięsa będzie przetargu widłowego, 2 3/4 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RozmarynRozmaryn
OliwkiOliwki
MięsoMięso
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
11
Przełożyć cielęcinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno przykryte. Dusić sos na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 10 protokół. W razie potrzeby doprawić solą i szczyptą cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CukierCukier
SólSól
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Odciąć sznurki od pieczonych i wyrzucić liście laurowe i rozmaryn. Grubo pokroić cielęcinę i wrócić do garnka, fastrygując sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RozmarynRozmaryn
SOSSOS
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Cielęcinę można dusić i pokroić na 1 dzień i schłodzić w sosie (przykryć raz ostygnie). Delikatnie podgrzać w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CielęcinaCielęcina
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn