Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym

Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym
Ciasto z żurawiną i mąką kukurydzianą z sosem karmelowo-orzechowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 861 kalorii, 8G białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.46 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz proszek do pieczenia, vanillan ekstrakt, orzechy włoskie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym, Ciasto żurawinowo-pomarańczowe z polewą kukurydzianą Streusel, oraz Ciasto dyniowe z sosem karmelowo-orzechowym.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka 9-calowy Okrągły patelni ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i skórkę pomarańczową. Odmierz 3 łyżki mieszanki mąki do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać posiekaną żurawinę i wrzucić do powlekania. Używając miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 2 minut. Ubić ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
żurawinażurawina
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
4
Dodać żółtka i całe jajka, po jednym na raz. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki i mieszać aż tylko włączone. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i wygładzić powierzchnię łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
SzpatułkaSzpatułka
6
Piec, aż ciasto będzie złoty kolor, a tester ciasta włożony do środka ciasta wychodzi czysty, około 40 minut. Ostudzić przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć ciasto z patelni i przenieść do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
8
Ciasto pokroić w kliny, ułożyć na półmisku i podawać z sosem karmelowo-orzechowym. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w plastikowym pojemniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
SOSSOS
9
W średnim rondlu wymieszaj śmietanę, brązowy cukier i masło na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, o 25 do 30 protokół. Wymieszaj orzechy włoskie i sól morską, jeśli używasz. Przed podaniem pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sól MorskaSól Morska
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszona żurawina, posiekana na kawałki 1/4 calasuszona żurawina, posiekana na kawałki 1/4 cala4largesżółtka jajżółtka jaj2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, dodatkowo do odkurzania patelnimąka uniwersalna, dodatkowo do odkurzania patelni4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskórka pomarańczowa (z 2 dużych pomarańczy)skórka pomarańczowa (z 2 dużych pomarańczy)0(może być lub przeglądać)sól morska drobnasól morska drobna1(może być lub przeglądać)drobna sól morska, opcjonalniedrobna sól morska, opcjonalnie2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej, dodatkowo na patelnię(1 1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej, dodatkowo na patelnię1(może być lub przeglądać)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy włoskie, tostyposiekane orzechy włoskie, tosty1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżółta drobna mąka kukurydzianażółta drobna mąka kukurydziana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 12 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn