Ciasto Żurawinowo-Jabłkowe

Ciasto Żurawinowo-Jabłkowe
Ciasto żurawinowo-jabłkowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. Mieszanka pieczenia jabłek, szczypta mielonego cynamonu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 17 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Z Żurawiną, Placek Gruszkowo-Żurawinowy, oraz Ciasto Żurawinowo-Wiśniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać mąkę, cukier i sól; pokroić w masło i skrócić do kruchego. Stopniowo dodawać wodę, rzucając widelcem, aż ciasto się połączy po naciśnięciu. Podziel ciasto na pół. Uformuj każdą połowę w dysk; owiń w folię. Przechowywać w lodówce przez 30 minut lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W małej misce połączyć porzeczki i rum; odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść 3/4 szklanki żurawiny i 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym; pulsuj, aż żurawina będzie grubo posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać jabłka, tapiokę, sok z cytryny, skórkę cytryny, cynamon, pozostały cukier i mieszankę porzeczek; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
PorzeczkiPorzeczki
TapiokaTapioka
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Odstawić na 15 minut.
7
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta do 1/8 cala.- grube koło; przeniesienie do 9-in. talerz z głębokim talerzem. Przycinamy ciasto do 1/2 cala. poza krawędzią płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Dodaj wypełnienie.
9
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 1/8 cala.- grube koło; pocięte na 1/2 cala.- szerokie paski. Ułóż nad wypełnieniem w kratowym wzorze. Przyciąć i uszczelnić paski do krawędzi dolnego ciasta; krawędź fletu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Pozostałe żurawiny umieścić w przestrzeniach między kratownicami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
11
Do glazury, w małej misce, wymieszać cukier i cynamon; odstawić. W innej misce, ubijać jajko i mleko; szczotkować na górze kratki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Posypać mieszaniną cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
13
Piec na dolnej półce piekarnika w temperaturze 400° przez 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325°; piec 40-45 minut dłużej lub do momentu, gdy skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie bąbelkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
14
Schłodzić na drucianym stojaku przez 30 minut; Podawać na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół

Składniki

61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpieczenie jabłek, takich jak Fuji lub Braeburn (około 2 funtów), obrane i pokrojone w plastry 1/4 calapieczenie jabłek, takich jak Fuji lub Braeburn (około 2 funtów), obrane i pokrojone w plastry 1/4 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżurawiny, świeże lub mrożone, podzieloneżurawiny, świeże lub mrożone, podzielone2(zima)ciemny rum lub wodaciemny rum lub woda1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone porzeczki lub rodzynkisuszone porzeczki lub rodzynki12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony1Dashcynamon mielonycynamon mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2% mleka lub śmietany do ubijania2% mleka lub śmietany do ubijania5(zima)woda lodowawoda lodowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.starta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny2(zima)szybkie gotowanie tapiokiszybkie gotowanie tapioki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskracanie na zimnoskracanie na zimno21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło na zimno niesolone w kostkachmasło na zimno niesolone w kostkach
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn