Ciasto ze słodkich ziemniaków z lukrem kokosowym
Słodkie ciasto ziemniaczane z lukrem kokosowym to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 743 kalorie, 7G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.12 za porcję. Jeśli masz ekstrakt z kokosa, jaja, ekstrakt z rumu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pomarańczowy placek ze słodkich ziemniaków z lukrem z serem kokosowym, Słodkie babeczki ziemniaczane z lukrem z solonego oleju kokosowego, oraz Ciasto ze słodkich ziemniaków z lukrem z serem śmietankowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. lekko spryskaj 2 (8 lub 9-calowe) okrągłe patelnie do ciast z masłem o Smaku sprayu; odstawić.
W dużej misce do mieszania, połączyć ciasto mix, puree słodkie ziemniaki, jajka, ekstrakt kokosowy, odparowane mleko i olej. Użyj miksera elektrycznego, aby pokonać niską prędkość przez 30 sekund. Zeskrobać boki miski i ubijać przez 2 minuty na średniej prędkości.
Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami na ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 do 55 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut. Odwróć na stojak chłodzący drut, aby całkowicie ostygnąć.
W średniej misce do mieszania, połączyć lukier i ekstrakt z rumu; odstawić.
Umieść 1 schłodzone warstwy ciasta na talerzu.
Wytnij Trójkąt od dolnego rogu małej torby zip-top. Łyżka 1/4 szklanki lukier do torby i zabezpieczyć góry z 1 strony. Drugą ręką poprowadź torbę i wyciśnij grubą granicę lukru wokół krawędzi warstwy ciasta. Łyżka sosu żurawinowego w środku granicy lukier.
Ostrożnie umieść drugą warstwę ciasta na wierzchu. Ciasto mrozowe z pozostałym lukrem.
Posypać kokosem i delikatnie wkleić do lukru. Pokroić i podać.