Ciasto z Truskawkowym syropem balsamicznym

Ciasto z Truskawkowym syropem balsamicznym
Ciasto z Truskawkowym syropem balsamicznym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, truskawki, ciasto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ciasto z Truskawkowym syropem balsamicznym, Ciastka truskawkowe z syropem balsamicznym i czarnym pieprzem, oraz Ciastka Truskawkowe Z Syropem Balsamicznym I Czarnym Pieprzem.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki połączyć w małym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Mieszaj, aż cukier się rozpuści; kontynuuj gotowanie przez 6 minut lub aż płyn zmniejszy się do 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
W średniej misce umieść ćwiartowane jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj ciepłą mieszankę balsamiczną i delikatnie wrzuć. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę, dobrze mieszając przed podaniem.
4
Umieść kawałek ciasta funta na dole każdej z 4 misek lub szklanek; top z około 1/2 szklanki mieszanki jagodowej i 1/2 szklanki lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto funtowe można połączyć z Sherry śmietankową, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn