Ciasto Z Suszonymi Morelami
Suszone ciasto morelowe może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 266 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, morele, Likier pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Dżem z moreli i ananasa suszony, Pikantny Dżem Z Suszonych Moreli, oraz Chutney Z Suszonych Moreli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C).
Suszone morele pokroić na pół. Spłucz je wodą.
Umieścić je w patelni z sosem z wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
Skrobię kukurydzianą połączyć z likierem pomarańczowym i około 1 łyżki płynu do gotowania moreli.
Wymieszać na gładką masę, a następnie wymieszać z ugotowanymi morelami.
Dodać biały cukier i połączyć.
Wlać mieszaninę do nieobrobionej skorupy ciasta i zamknąć górną skórką.
Szczotkuj mleko na wierzchniej skorupie, aby uzyskać kolor, w razie potrzeby.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 1 godzinę.