Ciasto z piwem korzennym wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 546 kalorii. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Ojca. 321 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony kardamon, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Root Beer Pulled Pork in Shallot - Root Beer jus z pikantną cebulą i Jalapeno Creme Fraiche, Piwo korzenne granitowe z piwem korzennym Gelee i waniliową Panna Cotta, oraz Ciasto Z Piwem Korzennym.
Instrukcje
1
ABY CIASTO
2
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Nasmaruj dno i boki 10-calowej patelni tortowej dobrze odrobiną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4
Wyciąć kawałek papieru pergaminowego tak, że pasuje ściśle do dna patelni ciasto. Wyłóż dno patelni z pergaminem, a następnie posmaruj pergaminem więcej masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Wstrząsnąć 1 łyżkę mąki do patelni ciasta, i wstrząsnąć wokół tak, że przykleja się do masła. Dotknij nadmiar mąki, która nie przykleja się do pergaminu lub na boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
6
Wlać piwo korzenne i melasę do głębokiego średniej wielkości garnka i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. (Potrzebujesz tych wysokich stron, ponieważ soda oczyszczona spieni się bardzo wysoko i nie chcesz, aby się rozlała! Więc upewnij się, że jest jakaś znacząca przestrzeń między cieczą a górną częścią garnka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
4 Szklanki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wyciągnij garnek z ognia i ubijaj całą sodę oczyszczoną, aby się spieniła. Następnie włóż garnek do lodówki, aby trochę ostygł.
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Podczas gdy mieszanka piwa korzennego schładza się, ubić brązowy cukier, olej roślinny, cukier granulowany, imbir i ekstrakt waniliowy razem w misce do mieszania. Mieszanka będzie trochę gruba w tym momencie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I Pistacje
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Pakiet Milk Duds
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
W innej misce, połączyć resztę mąki z proszkiem do pieczenia, anyż i kardamon. Zetrzyj gałkę muszkatołową i skórkę cytrynową, dodaj sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/3 Szklanki Melasy
Srebrne Nonpareile
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Wlać jedną trzecią mieszanki mąki do dużej miski; wlać jedną trzecią mieszanki piwa korzennego, a następnie jedną trzecią pasty cukrowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
14
Wszystko ubijamy powoli (żeby nie pluskało się wszędzie), a następnie dodajemy kolejną jedną trzecią mąki, kolejną jedną trzecią piwa korzennego i tak dalej, aż wszystko połączymy w misce. (Mieszanka nie musi być całkowicie i płynnie łączona, dopóki ostatnia z mokrych i suchych mieszanek nie znajdzie się w misce.) Powinieneś mieć bardzo mokre, prawie płynne ciasto.
Wlać ciasto do patelni do ciasta, umieścić patelnię na blasze z ciastkami (aby złapać kapanie i rozpryski) i umieścić ją na środkowym stojaku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
16
Piec ciasto przez 45 minut bez otwierania piekarnika w ogóle (to ciasto będzie tonąć, jeśli wstrząsnąć go podczas pieczenia). Sprawdź: ciasto powinno być wysokie i ciemnobrązowe, z odrobiną sprężystości po dotknięciu (ale nie za bardzo—to bardzo wilgotne ciasto). Jeśli nie jest gotowy, obróć patelnię i włóż ją z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut przed ponownym sprawdzeniem. Cały proces pieczenia nie powinien trwać dłużej niż 55 minut, nawet w wolnym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
17
PODCZAS PIECZENIA CIASTA, ZROBIĆ GLAZURĘ
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
18
Śmietanę i sassafras ubić w małym garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
19
Jak tylko się zagotuje, wyciągnij mieszaninę z ognia, wlej do szklanego lub ceramicznego pojemnika (coś, co nie pęknie od ciepła) i włóż do lodówki.
20
Niech mieszaninę ostygnie przez około 30 minut, podczas gdy sassafras zanurza się w śmietanie, więc masz ładny smak piwa korzennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smak Rootbeer
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
21
W misce wymieszać cukier puder, anyż, kardamon i sól. Zetrzyj gałkę muszkatołową i skórkę cytrynową i ubijaj wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O
Srebrne Nonpareile
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Schłodzoną śmietanę przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do małej miski do mieszania (aby kawałki sassafras nie trafiły do glazury).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
23
Delikatnie ubić 1/2 szklanki śmietany do mieszanki cukru pudru, przytrzymując ostatnie 2 łyżki, aby zobaczyć, czy jest to potrzebne. Jeśli mieszanina jest sucha i nie łączy się w szkliwo, dodaj więcej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Gdy ciasto jest gotowe, wyciągnij je z piekarnika i pozostaw na około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
27
Odwróć ciasto z patelni na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
28
Rozłóż glazurę grubo na ciepłym cieście łyżką. Glazura topi się i kapie po bokach, gdy go posmarujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
29
Możesz podawać ciasto, gdy tylko ostygnie do temperatury pokojowej - ale jak wszystkie ciasta przyprawowe, jest jeszcze lepsze następnego dnia po upieczeniu. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
30
Uwaga
31
Sassafras jest kluczowy w glazurze. Kupuję go w Kalustyan ' s, oszałamiająco dobrym sklepie z przyprawami na lower Lexington Avenue w Nowym Jorku. Jeśli lokalny sklep specjalistyczny go nie zaopatrzy, będziesz mógł go kupić online-znalazłem go na Amazon. Możesz zastąpić ekstrakt, jeśli nie możesz dostać w swoje ręce kory. Podaję tutaj również substytut świeżej gałki muszkatołowej-ale jeśli możesz ją znaleźć, świeżo starte rzeczy są o wiele lepsze niż sproszkowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Gałka Muszkatołowa
Kora
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego