Ciasto z pigwą i kardamonem Streusel
Pigwa i kardamon Streusel Pie może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 5,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, fasolę waniliową, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Pigwa gotowana w syropie Kardamonowym, Pieczona w miodzie pigwa z jogurtem przyprawionym kardamonem, oraz Ciasto Kawowe Z Kardamonem Streusel.
Instrukcje
Wykonaj nadzienie: w średniej wielkości garnku połącz pigwę, cukier, wodę, nasiona wanilii i strąk oraz skórkę. Przykryć garnek i doprowadzić do duszenia na małym ogniu. Dusić na małym ogniu przez 45 minut do 1 godziny, delikatnie mieszając, aż owoce zaczną nabierać różowego odcienia. Wyłączyć ogień i pozostawić owoce do ostygnięcia do temperatury pokojowej w sokach. Posmakuj nadzienie dla słodyczy (pigwa będzie się różnić, więc cukier musi być odpowiednio dostosowany) i dodaj cukier do smaku.
Ręcznie wymieszać masło i brązowy cukier.
Dodać mąkę, kardamon i sól. Wymieszać do połączenia, a następnie schłodzić przez co najmniej 1 godzinę przed użyciem.
Blind bake the crust: Rozgrzej piekarnik do 218°. schłodzoną, ukształtowaną skorupę ułóż folią lub pergaminem i napełnij ciężarami ciasta (ponownie używam suszonej fasoli do tego celu) i umieść bezpośrednio w nagrzanym piekarniku.
Piec przez 15 minut, następnie wyjąć ciężarki i wkładki i powrócić ciasto do dolnej półce piekarnika i piec, aż dno jest jasnozłoty.
Wyjmij ciasto z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 177°.
Zrób ciasto: wypełnij skorupę nadzieniem i umieść ją w piekarniku 177° na środku dolnej półki.
Piec przez 15 minut, następnie top z pokruszonym, schłodzonym polewą.
Umieść ciasto z powrotem w piekarniku i piec przez dodatkowe 30 minut, aż nadzienie zacznie bąbelkować, a polewa będzie złotobrązowa. Jeśli martwisz się, że skórka wygląda zbyt ciemno, umieść kawałek folii luźno na ciemnych obszarach, aby chronić przed ciepłem piekarnika. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.