Ciasto z pasją posypane cukrem
Cukrowe ciasto pasyjne może być tylko bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 120 fanów. Mieszanka wysuszonego kokosa, cukier muscovado, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto z płatkami śniegu posypane cukrem, Muffinki Borówkowe Z Cukrem, oraz Migdały Kakaowe Bez Cukru.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Nasmarować i wyłożyć głęboką, 20cm kwadratową puszkę papierem do pieczenia. Przesiać muscovado aż do jego lump-free. Wskazówka do największej miski masz z mąki, kokos, mieszane przyprawy, proszek do pieczenia i orzechy włoskie, a następnie dobrze wymieszać. W dzbanku ubić olej, jajka i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, a następnie zalać suchymi składnikami.
Dodaj marchewkę, ananas, zarezerwowany sok ananasowy i skórkę z limonki do miski, a następnie daj wszystko naprawdę dobrą mieszankę, aż do połączenia.
Zeskrobać w puszce, a następnie piec na niskiej do środkowej półce przez 1 godzinę, aż włożony szaszłyk wyjdzie z tylko wilgotnymi okruchami przylegającymi do niego i bez lepkiej mieszanki. Po wystygnięciu ciasto można zamrażać do 3 miesięcy, a po rozmrożeniu moczyć syropem.
W międzyczasie zrób Syrop z limonki, delikatnie podgrzewając cukier, sok z limonki i końcową łyżeczkę wanilii na małej patelni. Po rozpuszczeniu gotować przez kilka minut, aż sypnie.
Pozostaw ciasto w puszce, aż będzie wystarczająco chłodne, aby się nim zająć, a następnie odwróć do góry nogami na stojaku z drutu. Używając szaszłyka, wbijaj dziury w całym cieście i maczaj po syropie trochę na raz, czekając, aż ostatni dodatek namoczy się w cieście przed nalaniem. Ostudzić całkowicie, a następnie przyciąć krawędzie. Będzie trzymać przez kilka dni w szczelnej puszce.
Aby służyć, powrót ciasto na talerzu, po prawej stronie do góry, i umieścić serwetki, lub kilka serwetek, na górze. Obficie odkurzyć cukrem pudrem, a następnie bardzo ostrożnie zdjąć papier bez naruszania cukru.
Podawać natychmiast, ponieważ cukier puder zacznie się topić po chwili, z odrobiną czegoś kremowego z boku spróbuj wymieszać równe ilości mascarpone i jogurtu naturalnego z odrobiną więcej cukru pudru.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "