Ciasto Z Orzechami Laskowymi Wypełnione Kremem
Ciasto z orzechami laskowymi wypełnione kremem może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka orzechów laskowych, mąka ciasto, vanillan ekstrakt, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Spróbuj Kulki Tortowe Wypełnione Kremem, Ciasto Wypełnione Kremem Cytrynowym, oraz Ciasto Nadziewane Kremem Czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć 8-calową okrągłą patelnię tortową sprayem do gotowania. Dno garnka wyłożyć okrągłą warstwą papieru woskowego; pokryć papier woskowy i boki garnka sprayem do gotowania.
Połączyć mleko i masło w małym rondlu; umieścić na średnim ogniu 4 minuty, aż mieszanina prawie dochodzi do gotowania na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Białka ubić w dużej misce, aż uformują się miękkie kopce. Stopniowo dodawać cukier, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów. Ubić w żółtkach.
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w małej misce.
Dodać połowę mieszanki mąki do mieszaniny jaj; krótko ubić.
Dodać gorącą mieszaninę mleka i wanilii do mieszaniny jaj; beat aż dokładnie połączone. Ubić w pozostałej mieszaninie mąki i 3 łyżki orzechów laskowych. Ciasto będzie cienkie.
Wlać do przygotowanej patelni, a pozostałą 1 łyżkę orzechów laskowych posypać cieście.
Piec w temperaturze 350 przez 23 minuty, aż Góra sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięte. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut. Uruchom nóż wokół boków i unmold ciasto. Odklej papier woskowy i umieść ciasto, po prawej stronie do góry, na stojaku.
Niech ostygnie całkowicie.
Podziel ciasto na pół poziomo, za pomocą ząbkowanego noża do chleba.
Na dolną część rozprowadzić schłodzoną śmietanę.
Dodać górną warstwę ciasta i schłodzić 1 godzinę.
Wyjąć z lodówki na 20 minut przed podaniem. 1 łyżeczkę cukru pudru przesiać na wierzch.