Ciasto Z Marmoladą Pomarańczową
Pomarańczowy Marmolada ciasto warstwowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu z wanilii, maślanki, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Z Marmoladą Pomarańczową Z Kremem Masłowym Grand Marnier, Ciasto Z Marmoladą Pomarańczową, oraz Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym.
Instrukcje
Pokryj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania, a DNA garnków z papierem woskowym.
Lekko łyżka przesianej mąki tortowej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Wymieszać przesianą mąkę, sodę oczyszczoną i sól, mieszając trzepaczką.
Umieść masło w dużej misce i ubijaj mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste (około 2 minut). Stopniowo dodawać 1 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż dobrze wymieszane. Ubić w skórce pomarańczowej i wanilii.
Dodać białka, 1 na raz, ubijając dobrze po każdym dodaniu.
Połączyć maślankę z mlekiem.
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do mieszanki masła, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni; Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 20 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Połącz sok z 1/4 szklanki cukru; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Przebić warstwy ciasta obficie drewnianym kilofem. Powoli skropić mieszaninę soku warstwami ciasta.
Ostrożnie umieścić 1 warstwę na talerzu; rozprowadzić 1/3 szklanki Marmolady. Wierzch z pozostałą warstwą; rozłóż pozostałą marmoladę na wierzchu ciasta. Złóż śmietanę na ubitą polewę; rozłóż po bokach ciasta. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.