Ciasto Z Lodem Mango
Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.35 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 114 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser mascarpone, fasolę waniliową, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gingersnap-Ciasto Z Lodem Mango, Eggless Mango Tutti Frutti Cake - wegańskie ciasto pszeniczne Mango-Eggless Cake s, oraz Tort Lodowy.
Instrukcje
Połącz żelatynę, kardamon i 1/4 szklanki wody w małej misce i pozostaw do zmiękczenia, około 5 minut. Kuchenka mikrofalowa 45 sekund i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, 5 do 7 minut.
W międzyczasie pulse 1 szklanka pokrojonego w kostkę mango, 1/4 szklanki cukru i sok z limonki w robocie kuchennym, aż do całkowitego przecieru. Rezerwa.
Wymieszaj pozostały 1 szklankę cukru, pozostałą 1/4 szklanki wody i syrop kukurydziany w średnim rondlu o dużym dnie na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 114° na termometr cukierki, o 5 protokół.
Podczas gdy syrop wrze, z mikserem elektrycznym wyposażonym w mocowanie trzepaczką, ubij białka jaj, nasiona wanilii i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty, około 2 minut.
Gdy syrop osiągnie temperaturę, mikser pracuje na średniej prędkości, powoli i ostrożnie wlać do białek. Beat aż Na zewnątrz miski jest chłodny w dotyku i białe są grube i błyszczące, o 7 protokół.
Dodać mieszaninę żelatyny i ubić tylko do połączenia.
W dużej misce ubić mascarpone, skondensowane mleko słodzone i puree z mango.
Wymieszać w 1/3 bezy. Gumową szpatułką, złóż pozostałą bezę. Wchodzisz w pozostałych 2 szklanki mango.
Do Montażu: dno linii 9-calowej formy sprężynowej z okrągłym papierem do pergaminu. Zarezerwuj 24 z najlepiej wyglądających ladyfingers i, z ząbkowanym nożem, delikatnie pociąć każdy na 3 1/4 cala długości. Rozbij pozostałe 20 ciasteczek na 1/2 cala.
Przykryć dno patelni połową kawałków ciastek. Połowę mieszanki mango (około 4 1/2 szklanki) zeskrobać na patelni. Gumową szpatułką rozłóż na ciastkach, pozostawiając 1-calową szczelinę między mieszaniną a krawędzią patelni. Włóż 24 całe ladyfingers do szczeliny pionowo; pomoże to utrzymać je stojąc prosto. Po zakończeniu rozłóż nadzienie z mango do samego końca, aby dotknąć ciasteczek.
Na wierzch nadzienie z pozostałą połową kawałków ciastek, wciskając delikatnie opuszkami palców.
Pozostałą połowę mieszanki mango rozprowadzić na ciastkach, wygładzając wierzch.
Mango obrać i wyrzucić skórę. Miąższ mango obrać w cienkie paski i umieścić w misce. Wymieszać z sokiem z limonki, następnie owinąć paski w kwiatowe rolki i ułożyć na wierzchu ciasta.
Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.
Uwolnij ciasto z formy springform i pozostawiając je na pergaminie okrągłym, delikatnie przesuń na talerz do serwowania lub stojak na ciasto. Pokroić i podawać schłodzone.