Ciasto z kurczakiem i pieczarkami z Filo-parmezanem
Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, skrobię kukurydzianą, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z kurczaka ze skórką z Filo, Placek z pieczarkami z parmezanem, oraz Pieczarkowe Nie-garnki z serowym parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć suszone borowiki i 1 szklanka gorącej wody w małej misce; odstawić, aż borowiki będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odcedzić porcini, rezerwując płyn.
3
Roztopić 3 łyżki masła w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodać świeże grzyby i czosnek; smażyć, aż grzyby są rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Czosnek
5
Dodać porcini, płyn do namaczania porcini (pozostawiając osad), bulion, wino, prosciutto, skórkę cytrynową, tymianek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiej; gotuj na wolnym ogniu 20 minut, aby zmiksować smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Prosciutto
Pieprz
Bulion
Tymianek
Sól
Wino
6
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej, aby połączyć i dodać do patelni; mieszać, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 1 1/2 protokół. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, następnie przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skrobia Kukurydziana
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Trzepaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 218°. rozpuść 6 łyżek masła w małym rondlu; usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
8
Umieść 1 arkusz folii na powierzchni roboczej (resztę przykryj arkuszem folii, a następnie wilgotnym ręcznikiem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
9
Prześcieradło posmarować roztopionym masłem. Używając obu rąk, delikatnie scrunch masłem arkusz phyllo w luźnej kuli, o 2 1/2 do 3 cali średnicy; ustawić na powierzchni roboczej. Powtórz z pozostałymi arkuszami Filo i roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Filo
Masło
10
Zagotować sos grzybowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
SOS
11
Wymieszać z kurczakiem i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Pietruszka-nać
12
Przenieś mieszaninę do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Przykryj gorące nadzienie kulkami filo.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
13
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
14
Piec 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°; piec, aż phyllo będzie złoty i kurczak jest gotowane przez, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Ciasto phyllo ciasto jest scrunched do postaci dość "herbatniki", które góry to ciasto garnek.