Ciasto Z Kremem Pomarańczowo-Migdałowym

Ciasto Z Kremem Pomarańczowo-Migdałowym
Pomarańczowo-Migdałowy krem ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 607 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, skórkę pomarańczową, dżem morelowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem, Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, oraz Tarta Z Kremem Migdałowym Z Kwiatem Pomarańczy.

Instrukcje

1
Przynieść mleko i skórkę pomarańczową, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu; zdjąć z ognia. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka w dużej misce, aby wymieszać. Po uruchomieniu maszyny dodaj cukier i ubijaj, aż mieszanina będzie jasnożółta i gęsta, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj mąkę, ubijając, aż dobrze się połączą. Stopniowo ubić w gorącej mieszaninie mleka. Powrót krem do tego samego rondla. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, stale mieszając, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; ubić na maśle i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść krem nadzienie do średniej miski; naciśnij plastikową folię na powierzchnię. Przechowywać w lodówce krem nadzienie na noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Przynieś cukier i 1 szklankę wody do zagotowania w małym rondlu, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować 5 minut, wirowanie patelni od czasu do czasu. Lekko schłodzić syrop. Zamieszaj w Grand Marnier. Przykryć; schłodzić do ostygnięcia. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 177°. masło dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Wyłożyć każdą patelnię okrągłym papierem pergaminowym. Doprowadzić mleko i masło prawie zagotować w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka w dużej misce na dużej prędkości 2 minut. Stopniowo ubić w 1 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz. Beat aż mieszanina jest jasnożółty i gruby, skrobanie w dół strony od czasu do czasu, o 5 minut. Zmniejsz prędkość do średniej-wysokiej; dodaj wanilię. Stopniowo ubić w gorącej mieszaninie mleka w stałym strumieniu. Natychmiast dodać suche składniki i ubić, aż tylko mieszane, od czasu do czasu skrobanie w dół boki miski (ciasto będzie cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wymieszać w 3 łyżeczkach skórki pomarańczowej. Szybko podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
5
Piec, aż ciasto będzie złote, odciągnąć od boków patelni i sprężynować po naciśnięciu na środku, około 30 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku 10 minut. Odwróć ciasta; odklej pergamin. Skręcić ciasta prawej stronie do góry na stojaku i ostudzić całkowicie. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w plastik i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Za pomocą małego ostrego noża odetnij skórkę i biały rdzeń z pomarańczy. Praca nad sitkiem ustawionym na dużej misce, przecięty między membranami, aby uwolnić segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Przenieść segmenty pomarańczowe do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Ubij śmietanę i 1/4 szklanki cukru w dużej misce, aż śmietana osiągnie szczyt. Złóż 1/2 szklanki bitej śmietany do kremowego nadzienia, następnie złóż pokruszone amaretti i pozostałą 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każdą warstwę ciasta poziomo na pół, tworząc 4 warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Nałożyć 1 warstwę na talerz, pokroić bok do góry; obficie posmarować syropem (około 6 łyżek stołowych).
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
10
Rozłóż 3/4 szklanki nadzienia. Ułóż 1 warstwę pomarańczowych segmentów (około 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
nad napełnieniem. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy z ciastem, syropem, nadzieniem i segmentami pomarańczowymi. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta, przyciąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
SyropSyrop
12
Ciasto wymieszać z syropem. Napełnij worek cukierniczy wyposażony w dużą końcówkę gwiazdki z 1 szklanką bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
13
Pozostałą bitą śmietanę rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Wymieszaj krem w rozetach wokół górnej krawędzi ciasta. Pokrywa środkowa z pomarańczowymi segmentami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Bita śmietanaBita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
14
Pomarańcze posmarować roztopionym dżemem morelowym. Ciasto w lodówce 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
PomarańczowyPomarańczowy
15
* Dostępne na rynkach włoskich i niektórych supermarketach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn