Ciasto Z Kremem Pomarańczowo-Migdałowym

Ciasto Z Kremem Pomarańczowo-Migdałowym
Pomarańczowo-Migdałowy krem ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 607 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, skórkę pomarańczową, dżem morelowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem, Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, oraz Tarta Z Kremem Migdałowym Z Kwiatem Pomarańczy.

Instrukcje

1
Przynieść mleko i skórkę pomarańczową, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu; zdjąć z ognia. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka w dużej misce, aby wymieszać. Po uruchomieniu maszyny dodaj cukier i ubijaj, aż mieszanina będzie jasnożółta i gęsta, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj mąkę, ubijając, aż dobrze się połączą. Stopniowo ubić w gorącej mieszaninie mleka. Powrót krem do tego samego rondla. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, stale mieszając, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; ubić na maśle i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść krem nadzienie do średniej miski; naciśnij plastikową folię na powierzchnię. Przechowywać w lodówce krem nadzienie na noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Przynieś cukier i 1 szklankę wody do zagotowania w małym rondlu, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować 5 minut, wirowanie patelni od czasu do czasu. Lekko schłodzić syrop. Zamieszaj w Grand Marnier. Przykryć; schłodzić do ostygnięcia. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 177°. masło dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Wyłożyć każdą patelnię okrągłym papierem pergaminowym. Doprowadzić mleko i masło prawie zagotować w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka w dużej misce na dużej prędkości 2 minut. Stopniowo ubić w 1 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz. Beat aż mieszanina jest jasnożółty i gruby, skrobanie w dół strony od czasu do czasu, o 5 minut. Zmniejsz prędkość do średniej-wysokiej; dodaj wanilię. Stopniowo ubić w gorącej mieszaninie mleka w stałym strumieniu. Natychmiast dodać suche składniki i ubić, aż tylko mieszane, od czasu do czasu skrobanie w dół boki miski (ciasto będzie cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Wymieszać w 3 łyżeczkach skórki pomarańczowej. Szybko podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
5
Piec, aż ciasto będzie złote, odciągnąć od boków patelni i sprężynować po naciśnięciu na środku, około 30 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku 10 minut. Odwróć ciasta; odklej pergamin. Skręcić ciasta prawej stronie do góry na stojaku i ostudzić całkowicie. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w plastik i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Za pomocą małego ostrego noża odetnij skórkę i biały rdzeń z pomarańczy. Praca nad sitkiem ustawionym na dużej misce, przecięty między membranami, aby uwolnić segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
NóżNóż
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Przenieść segmenty pomarańczowe do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Ubij śmietanę i 1/4 szklanki cukru w dużej misce, aż śmietana osiągnie szczyt. Złóż 1/2 szklanki bitej śmietany do kremowego nadzienia, następnie złóż pokruszone amaretti i pozostałą 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każdą warstwę ciasta poziomo na pół, tworząc 4 warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Nałożyć 1 warstwę na talerz, pokroić bok do góry; obficie posmarować syropem (około 6 łyżek stołowych).
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
10
Rozłóż 3/4 szklanki nadzienia. Ułóż 1 warstwę pomarańczowych segmentów (około 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
11
nad napełnieniem. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy z ciastem, syropem, nadzieniem i segmentami pomarańczowymi. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta, przyciąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
SyropSyrop
12
Ciasto wymieszać z syropem. Napełnij worek cukierniczy wyposażony w dużą końcówkę gwiazdki z 1 szklanką bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
13
Pozostałą bitą śmietanę rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Wymieszaj krem w rozetach wokół górnej krawędzi ciasta. Pokrywa środkowa z pomarańczowymi segmentami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Bita śmietanaBita śmietana
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
KremKrem
14
Pomarańcze posmarować roztopionym dżemem morelowym. Ciasto w lodówce 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
PomarańczowyPomarańczowy
15
* Dostępne na rynkach włoskich i niektórych supermarketach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn