Ciasto z kremem kokosowym VII

Ciasto z kremem kokosowym VII
Przepis na ciasto kokosowe VII można przygotować w około 45 minut . Za 54 centy za porcję otrzymasz deser na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 298 kalorii . Ten przepis zachwycił 24 osoby. Udaj się do sklepu i kup ciasto, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Key Lime Pie VII ,Tropikalne ciasto z kremem kokosowym w kokosowej cieście i Ciasto z kremem kokosowym z bitą polewą z mleka kokosowego .

Instrukcje

1
W średnim rondlu wymieszaj cukier, sól, skrobię kukurydzianą i mąkę. Stopniowo dodawaj mleko, mleko skondensowane i kokos. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować 1 minutę, nadal mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wiórków Kokosowych6 Uncji Wiórków Kokosowych
Dżem Malinowy, Jagodowy Lub TruskawkowyDżem Malinowy, Jagodowy Lub Truskawkowy
Świeża Mięta I Jadalne Orchidee Do Dekoracji, OpcjonalnieŚwieża Mięta I Jadalne Orchidee Do Dekoracji, Opcjonalnie
2 (16-uncjowe) Pojemniki Lukier Truskawkowy2 (16-uncjowe) Pojemniki Lukier Truskawkowy
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji
1 łyżeczka Szybko Rosnących Suchych Drożdży1 łyżeczka Szybko Rosnących Suchych Drożdży
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
2
Zdjąć z ognia.
3
Żółtka jaj umieść w średniej misce. Powoli wlewaj 1 szklankę mieszanki mlecznej do żółtek, cały czas ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Filiżanek Kokosa, Podzielone5 Filiżanek Kokosa, Podzielone
42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
4
Wymieszaj mieszaninę żółtek z powrotem z pozostałą mieszaniną mleka w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Filiżanek Kokosa, Podzielone5 Filiżanek Kokosa, Podzielone
42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
5
Ponownie podgrzej mieszaninę. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować przez minutę, ciągle mieszając.
6
Zdjąć z ognia. Wymieszaj masło lub margarynę i ekstrakt waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
1 1/3 Szklanki Wody Kokosowej1 1/3 Szklanki Wody Kokosowej
7
Wlać mieszaninę do upieczonej formy z ciasta. Schłodzić co najmniej 3 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasto Na Ciasto, OpcjonalnieDodatkowe Ciasto Na Ciasto, Opcjonalnie

Polecane wino: Cream Sherry, Vin Santo, Port, Wino Porto, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Cream Sherry, Vin Santo i Port to moje ulubione dania w przypadku ciasta z kremem kokosowym. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn