Ciasto z jajkiem, ziemniakami i Prosciutto
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 526 kalorii, 16G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Jeśli 1,57 zł za porcję spada w budżecie, jajko, ziemniaki, i Prosciutto ciasto może być niesamowite bezmleczne przepis do wypróbowania. Jeśli masz jajka, oliwę z oliwek, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Frittata z ziemniakami i Prosciutto, Tortilla Z Grochu, Prosciutto I Ziemniaków, oraz Makaron, Prosciutto i placek ziemniaczany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Jeśli ciasto jest w 1 kawałku, przeciąć na pół.
Rozwałkuj każdy kawałek na 12-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni. Wyłożyć 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia z 1 kawałkiem ciasta, układając ją lekko na boki.
Cebulę, olej i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu wymieszać i rozprowadzić równomiernie na cieście. Top z prosciutto. Obrać ziemniaki i cienko pokroić (o grubości około 1/8 cala), a następnie ułożyć w jednej warstwie na prosciutto, nakładając się lekko. Jajka rozbijamy na wierzchu ziemniaków, delikatnie układając żółtka tak, aby się nie dotykały. Jajka przyprawiamy po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Wyciąć kilka szczelin w pozostałym kwadracie ciasta i ułożyć na wierzchu ciasta, następnie zagniatać krawędź i przyciąć.
Piec, aż ciasto będzie złoto brązowy i nadmuchane, 50 do 60 minut.