Ciasto z indykiem babci
Ciasto z indykiem babci może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 439 kalorii, 14g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz solidne skracanie warzyw, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli ubić w misce.
Skrócenie pokroić w mieszaninę mąki za pomocą krajalnicy do ciasta, aż mieszanina wygląda jak gruba okruchy.
Skropić lodowatą wodą, około 1 łyżki na raz, nad mieszaniną i delikatnie wlać wodę do ciasta palcami.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby, aż można zebrać ciasto razem w piłkę. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
W rondlu wymieszaj indyka, cebulę, śmietanę z zupy ziemniaczanej, śmietanę z rosołu, wodę i mieszane warzywa. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień i pozostawić na wolnym ogniu podczas przygotowywania skorupy.
Ciasto kroimy na prawie równe połówki.
Zwiń większy kawałek w okrąg na mące i dopasuj do 10-calowej żeliwnej patelni.
Rozwiń mniejszy kawałek w kółko, aby pasował do góry.
Wlać gorące nadzienie z indyka do dolnej skorupy.
Umieścić górną skórkę na nadzieniu, zacisnąć dwie skórki razem z widelcem i wyciąć kilka szczelin na górze ostrym nożem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupa będzie złoty kolor, o 45 protokół.