Ciasto Z Homarem

Ciasto Z Homarem
Ciasto z homarem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $5.91 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 867 kalorii, 26g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. 975 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Mieszanka pernod, masło, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podsmażyć cebulę i koper włoski z masłem w dużej patelni saute na średnim ogniu, aż cebula są przezroczyste, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać mąkę i gotować na małym ogniu przez 3 więcej minut, mieszając od czasu do czasu. Powoli dodaj bulion, Pernod, sól i pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
PernodPernod
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
SólSól
3
Dodać śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
4
Pokrój mięso homara w średniej wielkości kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
5
Umieść homara, mrożony groszek, mrożoną cebulę i pietruszkę w misce (nie ma potrzeby rozmrażania warzyw).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
HomarHomar
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Polać sosem i sprawdzić przyprawy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
7
Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
8
Dodać smalec i masło i pulsować 10 razy, aż tłuszcz jest wielkości grochu. Przy włączonym silniku dodaj wodę z lodem; przetwarzaj tylko tyle, aby zwilżyć ciasto i po prostu je połącz. Ciasto wylać na obsypaną mąką powierzchnię i szybko zagnieść w kulę. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MasłoMasło
CiastoCiasto
SmalecSmalec
GrochGroch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podzielić ciasto na pół i rozwałkować każdą połowę, aby zmieścić 9 lub 9 1/2-calowy Okrągły przez 2-calowy wysoki żaroodporne szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Umieść 1 skórkę w naczyniu, wypełnij mieszaniną homara i wierzch drugą skórką. Pokruszyć skórki i umyć jajkiem. Wykonaj 4 lub 5 ukośników w górnej skorupie i piecz przez 1 godzinę i 15 minut, aż góra będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki83 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło na zimno niesolone, pokrojone w kostkęmasło na zimno niesolone, pokrojone w kostkę5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion rybny lub sok z małżybulion rybny lub sok z małży1jajko, ubite 1 łyżką wody lub śmietany, do mycia jajjajko, ubite 1 łyżką wody lub śmietany, do mycia jaj1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKoper posiekany (1 cebula kopru włoskiego)Koper posiekany (1 cebula kopru włoskiego)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka drobnolistnapietruszka drobnolistna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda lodowawoda lodowa2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gotowane świeże mięso z homaragotowane świeże mięso z homara3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożone małe całe cebulemrożone małe całe cebule3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożony (nie groszekgroszek mrożony (nie groszek" dziecięcy")12 łyżeczki czosnku w proszkuPernodPernod2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło niesolonemasło niesolone3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana żółta cebula (1 duża cebula)posiekana żółta cebula (1 duża cebula)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łyżki zimnego świeżego smalcu pokrojone w kostkęłyżki zimnego świeżego smalcu pokrojone w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia26
Magazyn