Ciasto Z Herbatą Pomarańczową
Orange Tea Cake może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku pomarańczowego, soku pomarańczowego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie), Tajska Mrożona Herbata, oraz Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Cake Citron ou Cake Orange).
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, umieść granulowany cukier i masło w dużej misce i ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż do dobrze wymieszanego.
Dodaj jajko, bicie dobrze.
Mąkę tortową, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny cukru na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać ze skórką i wyjąć.
Białka ubić mikserem z dużą prędkością, aż do uzyskania sztywnych szczytów za pomocą czystych, suchych ubijaków (nie przegotowywać). Złożyć białka do ciasta; wlać ciasto do 8 x 4-calowy patelni Bochenek pokryte sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni przez 10 minut na stojaku z drutu i wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder, Likier i sok w małej misce. Otwory w górnej części ciasta za pomocą szaszłyku; mżawka glazury nad ciastem.