Ciasto z cytrynowo-bazyliową glazurą
Ciasto z glazurą cytrynowo-bazyliową wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 281 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto z cytrynowo-bazyliową glazurą, Ciasto cytrynowe z miodem cytrynowym, oraz Ciasto Z Oliwą Cytrynową Z Glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, posmarować 12-szklankową patelnię Bundt 1 łyżką masła i odkurzyć 2 łyżkami cukru granulowanego.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 3 składniki (przez 1/4 łyżeczki soli) wymieszać w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połącz 1 1/2 szklanki cukru granulowanego i pozostałe 9 łyżek masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego. Ubij w skórce i wyciągnij.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Połączyć maślankę i 2 łyżki soku.
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Białka umieścić w dużej misce; ubijać mikserem z dużą prędkością do uzyskania miękkich szczytów, używając czystych, suchych ubijaków.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż jedną trzecią mieszaniny białek jaj w ciasto; złóż w pozostałej mieszaninie białek jaj. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym przez 10 minut.
Wyjąć ciasto z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować glazurę, połącz pół na pół i bazylii w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 45 sekund.
Odstawić 5 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić bazylię.
Połącz pół na pół, cukier puder, 2 łyżki soku i szczyptę soli; mieszaj trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mżawka połowę glazury na ciasto; odstawić 5 minut lub do zestawu. Powtórz procedurę z pozostałą glazurą.