Ciasto Z Ciemnymi Owocami
Ciasto z ciemnymi owocami to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Ten przepis od Epicurious ma 5 fanów. Jeśli masz wyciąg z cytryny, mąkę, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Spróbuj Ciasto Z Ciemnymi Owocami, Cukierki Owocowe Z Ciemnej Czekolady, oraz Gorzka czekolada marakuja s ' mores dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Posmaruj dwie patelnie bochenkowe 9x5 cali, ułóż je folią, a następnie posmaruj folią. Śmietanę masło lub skracanie, dodać brązowy cukier, i ubić do światła.
Dodać ekstrakt z cytryny i jajka i dobrze ubić. Wymieszaj melasę i zmiksuj.
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, ziele angielskie, buławę, goździki i sól; ubić do pierwszej mieszaniny.
Dodać mleko i ubić, aż będzie gładkie. Wymieszaj kandyzowane owoce, cytron, rodzynki i orzechy pekan i dobrze wymieszaj. Łyżka do patelni i piec przez 1 do 1 1/4 godziny, lub do wykałaczki wychodzi czysty. Obróć się na stojaki do ostygnięcia. Po całkowitym schłodzeniu dobrze owinąć i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Dwa duże kawałki gazy namoczyć w brandy. Każde ciasto owocowe owinąć w gazę, pokrywając wszystkie strony, a następnie dobrze owinąć w folię. Zwilż gazę z dodatkiem brandy co kilka dni przez około tydzień. Brandy będzie smak ciasto i pomóc zachować go zbyt.
Przedruk za zgodą Fannie Farmer Cookbook autorstwa Marion Cunningham. © 1996 Knopf