Ciasto z brzoskwiniami i śmietaną
Przepis Peaches and Cream Skillet Shortcake można przygotować w około 31 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda z 497 kaloriami , 6 g białka i 20 g tłuszczu . Za 1,18 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka serka śmietankowego, skrobi kukurydzianej, ciasteczek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogi deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 46% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Vegan Strawberry Shortcake served with Vegan Whipped Cream , Peaches And Cream Oatmeal i Peaches and Cream Pound Cake .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
W średniej wielkości misce rozmrożone brzoskwinie, brązowy cukier, 1 łyżeczkę cynamonu, ekstrakt waniliowy oraz skrobię kukurydzianą wymieszaj dokładnie, tak aby pokryć wszystkie brzoskwinie.
Wlać mieszankę do żeliwnej patelni pokrytej sprayem zapobiegającym przywieraniu. Losowo kłaść łyżki wielkości serka śmietankowego na wierzchu brzoskwiń.
W małej misce wymieszaj cukier i resztę cynamonu.
Wyjmij ciasteczka z puszki i rozdziel. Obtocz każde ciasteczko w mieszance cynamonu i cukru i odstaw.
Ułóż ciasteczka na brzoskwiniach.
Włóż patelnię do piekarnika i piecz przez 20–25 minut, aż ciasteczka będą brązowe, a nadzienie bulgoczące.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.