Ciasto z brzoskwiniami i masłem
Need a deser wegetariański? Brzoskwinie i ciasto maślane może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 903 kalorie, 4G białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka reserved brzoskwinia puree, skórka pomarańczowa, wanilia, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. 165 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto z brzoskwiniami i masłem, Pieczone brzoskwinie z masłem Ricotta i bułką tartą, oraz Ciasto brzoskwiniowe ~ Peaches n ' Cream Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj dno i boki 3 (8-lub 9-calowych) okrągłych patelni ze skróceniem; lekko mąka. W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; odstawić.
Umieścić plastry brzoskwini w pojemniku blendera. Przykryć; zmiksować około 30 sekund lub do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać 1 szklankę puree brzoskwiń do małej miseczki; wymieszać nektar brzoskwiniowy, 2 łyżeczki wanilii i skórki pomarańczowej. Rezerwa Pozostałe puree na lukier.
W dużej misce, pokonać 1 szklanka masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 30 sekund. Stopniowo dodawać cukier granulowany, około 1/4 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat 2 minuty dłużej.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Przy niskiej prędkości, na przemian dodać mieszankę mąki, około jednej trzeciej na raz, i mieszankę brzoskwini, około połowy na raz, ubijając tylko do mieszania.
Wlać 2 szklanki ciasta do każdej patelni.
Piec 25 do 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 40 minut.
Do napełniania, w dużej misce, pokonać 1 szklankę masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy. Ubić 4 szklanki cukru pudru na małej prędkości, 1 szklanka na raz, aż będzie gładka. Ubić w 2 łyżkach puree z brzoskwini i 1/2 łyżeczki wanilii.
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu ciasta, od góry do góry.
Rozprowadzić 2/3 szklanki nadzienia na górze. Od góry drugą warstwą, od góry do dołu; rozprowadzić nadzieniem 2/3 szklanki. Wierzch z pozostałą warstwą, wierzch do góry. Cienko przemarznięta strona i wierzch ciasta z pozostałym nadzieniem; odstawić.
W dużej misce, pokonać pozostałe 2 szklanki masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy. Ubić pozostałe 8 szklanek cukru pudru na niskim poziomie, około 1 szklanki na raz. Beat w 4 łyżki reserved puree z brzoskwini, 1 łyżeczka wanilii i kolor żywności, aż mieszane i pożądany kolor brzoskwini.
Torba wypełniająca wyposażona w dużą otwartą końcówkę Gwiazdy (otwór 1/2 cala). Zaczynając około 1 1/2 cala od dolnej krawędzi ciasta, zrobić środek kwiatu rozety przez ściskanie lukier w ciasnym okręgu. Kontynuuj wykonywanie koncentrycznych okręgów wokół środka, aby kwiat o średnicy około 3 cali. Dodać kwiaty na pokrycie stronie ciasta, zataczając się w górę iw dół wokół ciasta. Zrób kwiaty na torcie i wypełnij otwarte przestrzenie falistymi liniami.