Ciasto Z Białą Czekoladą I Żurawiną
Ciasto z białą czekoladą i żurawiną może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 182 kalorie, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z KraftRecipes.com ma 1 fanów. Jeśli masz jajka, mąkę, proszek do pieczenia calumet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Z Białą Czekoladą, Ciasto Żurawinowe Z Białą Czekoladą, oraz Cranberry Orange patelnia ciasto z białą czekoladą.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Ubij masło i cukry w dużej misce z mikserem, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, skórkę pomarańczową i 3 łyżki. sok pomarańczowy; dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Wymieszać z posiekaną czekoladą i żurawiną.
Wlać do nasmarowanej i posypanej mąką 12-filiżanki karbowanej miski rurowej lub 10-calowej miski rurowej.
Piec od 1 godziny do 1 godziny 10 min. albo dopóki wykałaczka włożona w środek nie wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 min.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu; całkowicie schłodzić.
Podgrzać pozostałą czekoladę i sok pomarańczowy w rondlu na małym ogniu, aż czekolada całkowicie stopi się i mieszaninę dobrze wymieszać, często mieszając.
Mżawka nad ciastem; odstawić do jędrności.