Ciasto Z Ananasem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta ananasowego. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka soku ananasowego, masła, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Z Ananasem, Tort Ananasowy Pronto, oraz Ciasto z ananasem dla # BundtBakers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 9 przez 5-calową patelnię bochenka sprayem do gotowania i odstaw na bok.
Wyjąć 3 plastry ananasa z puszki i zarezerwować sok i odstawić. Pozostałe plastry ananasa pokroić na małe kawałki i odstawić.
W dużej misce połączyć ciasto mix, jajka, i 1 puszka soku ananasowego. Blend z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości przez 30 sekund. Zeskrobać boki miski i ubijać przez 3 minuty na średniej prędkości. Wymieszać z posiekanym ananasem i dobrze połączyć.
Wlać do przygotowanego bochenka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka, włożona do środka ciasta, wyjdzie czysta, około 45 do 50 minut.
Wyjąć i całkowicie ostudzić.
W małym garnku na średnim ogniu połącz zarezerwowany sok ananasowy i 1/4 szklanki wody.
Dodać brązowy cukier i masło i doprowadzić do duszenia.
Dodaj pozostałe 3 pierścienie ananasa i saute przez 4 minut lub aż sos lekko zgęstnieje.
Aby służyć, wyjąć ciasto funta z patelni i przenieść go na talerz do serwowania. Ułóż pierścienie ananasa na górze i zabezpiecz wykałaczkami, jeśli to konieczne.
Polać ciasto sosem i podawać.