Ciasto Wiśniowe

Ciasto Wiśniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Cherry Pie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.62 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz szybko gotującą się tapiokę, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Skropić 5 łyżek wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) aż do włączenia. Nie przepracuj, bo ciasto będzie trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 8 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Całe ciasto zebrać razem ze skrobaczką do ciasta. Podziel ciasto na pół nieco większe, następnie uformuj każdy kawałek w kulkę i spłaszcz każdy na dysk. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić do twardości, co najmniej 1 godzinę i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 218° ze stojakiem w środku i umieść dużą blachę do pieczenia na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Drobno zmielić tapiokę w młynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
3
Podziel ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobuj nasiona do dużej miski małym nożem. (Jeśli używasz ekstraktu, Dodaj z owocami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
EkstraktEkstrakt
OwoceOwoce
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubij mieloną tapiokę, skrobię kukurydzianą, cynamon, sól i cukier, następnie dodaj wiśnie i dobrze Wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzereśnieCzereśnie
CynamonCynamon
TapiokaTapioka
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Odstawić na 30 minut.
6
Rozwałkować większy kawałek ciasta (zachować pozostały kawałek schłodzony)na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 14-calową okrągłą. Pasuje do 9-calowego talerza. Przyciąć nadmiar ciasta, aby pozostawić 1/2-calowy zwis. Schłodzić skorupę podczas rozwijania górnej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Rozwałkuj pozostałe ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 12-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
8
Wiśnie dobrze wrzucić ponownie, następnie dodać do skorupy i przykryć wierzchnią skórką. Naciśnij krawędzie skorupy razem, a następnie przyciąć, pozostawiając zwis 1/2 cala. Złóż zwis pod spodem, a następnie ozdobnie zagniataj i szczotkuj górną skórkę mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
MlekoMleko
9
Wyciąć 5 (1-na 1/2-cala) otworów w kształcie łzy w kształcie 1 cala od środka i posypać cukrem (1 łyżka stołowa).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
10
Upiecz ciasto na rozgrzanej blasze do pieczenia 30 minut, następnie przykryj krawędź tarczą lub folią i zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°. Kontynuuj piec, aż skorupa będzie głęboka, a nadzienie bąbelkuje w środku, 50 minut do 1 godziny więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Przenieść ciasto do stojaka do całkowitego ostygnięcia, 3 do 4 godzin.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn