Ciasto Wiśniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Cherry Pie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.62 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz szybko gotującą się tapiokę, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry.
Instrukcje
Mieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Skropić 5 łyżek wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Wyciśnij małą garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) aż do włączenia. Nie przepracuj, bo ciasto będzie trudne.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 8 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Całe ciasto zebrać razem ze skrobaczką do ciasta. Podziel ciasto na pół nieco większe, następnie uformuj każdy kawałek w kulkę i spłaszcz każdy na dysk. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić do twardości, co najmniej 1 godzinę i do 2 dni.
Rozgrzej piekarnik do 218° ze stojakiem w środku i umieść dużą blachę do pieczenia na stojaku.
Drobno zmielić tapiokę w młynku.
Podziel ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobuj nasiona do dużej miski małym nożem. (Jeśli używasz ekstraktu, Dodaj z owocami.)
Ubij mieloną tapiokę, skrobię kukurydzianą, cynamon, sól i cukier, następnie dodaj wiśnie i dobrze Wrzuć.
Rozwałkować większy kawałek ciasta (zachować pozostały kawałek schłodzony)na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 14-calową okrągłą. Pasuje do 9-calowego talerza. Przyciąć nadmiar ciasta, aby pozostawić 1/2-calowy zwis. Schłodzić skorupę podczas rozwijania górnej skorupy.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 12-calową rundę.
Wiśnie dobrze wrzucić ponownie, następnie dodać do skorupy i przykryć wierzchnią skórką. Naciśnij krawędzie skorupy razem, a następnie przyciąć, pozostawiając zwis 1/2 cala. Złóż zwis pod spodem, a następnie ozdobnie zagniataj i szczotkuj górną skórkę mlekiem.
Wyciąć 5 (1-na 1/2-cala) otworów w kształcie łzy w kształcie 1 cala od środka i posypać cukrem (1 łyżka stołowa).
Upiecz ciasto na rozgrzanej blasze do pieczenia 30 minut, następnie przykryj krawędź tarczą lub folią i zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°. Kontynuuj piec, aż skorupa będzie głęboka, a nadzienie bąbelkuje w środku, 50 minut do 1 godziny więcej.
Przenieść ciasto do stojaka do całkowitego ostygnięcia, 3 do 4 godzin.