Ciasto Wielowarstwowe Z Orzechami Bliskowschodnimi (Baklava)

Ciasto Wielowarstwowe Z Orzechami Bliskowschodnimi (Baklava)
Bliskowschodnie ciasto Wielowarstwowe nadziewane orzechami (Baklava) to wegańskie deser. Ten przepis służy 36 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką wodę, cynamon, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lemoniada Z Bliskiego Wschodu, Pizza Bliskowschodnia, oraz Burgery Z Bliskiego Wschodu.

Instrukcje

1
Aby syrop: wymieszać cukier, wodę, sok z cytryny, a jeśli używasz, syrop kukurydziany, laski cynamonu i / lub goździki na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Zatrzymaj mieszanie, zwiększ ciepło do medium i gotuj, aż mieszanina będzie lekko syropowata, około 5 minut (zarejestruje 225 stopni na termometrze cukierkowym). Wyrzucić laski cynamonu i całe goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
2
Ochłoń.
1
Połącz wszystkie składniki nadzienia.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Nasmarować 12-na-9-calowy lub 13-na-9-calowy pieczenia lub 15-na-10-calowy galaretki roll pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Na przygotowaną patelnię umieść arkusz Filo i lekko posmaruj masłem. Powtórz z 7 więcej arkuszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Rozprowadzić połową nadzienia. Top z 8 więcej arkuszy, szczotkowanie każdy z masłem. Użyj rozdartych arkuszy w środkowej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
5
Rozprowadzić pozostałą mieszaniną orzechów i zakończyć wierzchnią warstwą 8 arkuszy, kontynuując szczotkowanie każdego masłem. Przyciąć wszelkie zwisające krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
6
Za pomocą ostrego noża przeciąć 6 równych podłużnych pasków (około 1 3/4 cala szerokości) przez górną warstwę ciasta. Wykonaj przekątne cięcia o szerokości 1 1/2 cala w poprzek pasków, tworząc kształty diamentów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Tuż przed pieczeniem lekko posypać wierzch ciasta zimną wodą. Hamuje to zwijanie się ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
8
Piec przez 20 minut. Zmniejszyć ogień do 300 stopni i piec do złotego koloru, o 15 dodatkowych minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Przeciąć linie punktowane.
10
Skrop schłodzony syrop powoli nad gorącą baklavą i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 4 godziny. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia. Jeśli baklava wyschnie podczas przechowywania, skropić odrobiną dodatkowego gorącego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
11
Wariacje
12
Zamiast myć każdą warstwę filo masłem, pokroić baklawę w brylanty do końca, skropić 1 szklanką oleju roślinnego i odstawić na 10 minut przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
1
Stosowanie migdałów i kardamonu w nadzieniu: Pomiń sok z cytryny i cynamon z syropu i dodaj 1/4 szklanki wody różanej lub 1 łyżkę wody z kwiatu pomarańczy po ostygnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Woda RóżanaWoda Różana
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1
Do nadzienia użyj 2 szklanek blanszowanych migdałów, 2 szklanek niesolonych pistacji, 1/4 szklanki cukru, 1 łyżeczki mielonego kardamonu i 1 łyżeczki mielonego cynamonu. Zmiażdżyć 1/4 łyżeczki nitek szafranu i pozostawić w 3 łyżki roztopionego masła na 15 minut i użyć do szczotkowania górnej blachy filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pistacje NiesolonePistacje Niesolone
Migdały BlanszowaneMigdały Blanszowane
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
Cynamon MielonyCynamon Mielony
SzafranSzafran
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Świat żydowskich deserów, Gil Marks
3
Simon & Schuster
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn