Ciasto Wielkanocne
Ciasto wielkanocne wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 220 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Wielkanoc. Mieszanka jaj, cukru pudru, filo lub i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Wielkanocne quiche na wielkanocne śniadanie / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, Wielkanocne herbatniki, jak zrobić bez jajek Wielkanocne herbatniki, oraz Ciasto Wiśniowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zmiksować 3/4 szklanki cukru pudru, jajek, wanilii, skórki pomarańczowej i ricotty w robocie kuchennym na gładką masę. Wymieszać z ryżem i orzeszkami piniowymi. Odstawić mieszankę ricotta na bok.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Lekko posmarować półmiskiem szklanym.
Lay 1 arkusz phyllo na dnie i w górę po bokach naczynia, pozwalając phyllo powiesić na bokach.
Posmaruj filo roztopionym masłem. Wierzch z drugim arkuszem ciasta filo, układając go w przeciwnym kierunku, jak pierwszy arkusz filo. Kontynuuj układanie warstw pozostałych arkuszy arkuszy phyllo, na przemian po każdej warstwie i masłem każdego arkusza. Łyżka mieszanki ricotta do naczynia. Zwiń zwisające ciasto filo na wierzch nadzienia, aby całkowicie je zamknąć.
Umyj całkowicie roztopionym masłem.
Piec ciasto, aż phyllo będzie złoty kolor i nadzienie jest ustawione, około 35 minut.
Przenieść patelnię do stojaka i całkowicie ostudzić. Ciasto przesiać cukrem pudrem i podawać.