Ciasto warstwowe Dulce De Leche

Ciasto warstwowe Dulce De Leche
Dulce De Leche Layer Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 709 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz likier o smaku orzechowym, cukier, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce de Leche, oraz Ciasto waniliowe Dulce De Leche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zanurz nieotwartą puszkę skondensowanego mleka w dużym, głębokim garnku z wodą i zagotuj. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 2 godziny, dodając wodę w razie potrzeby, aby całkowicie zanurzyć puszkę. Ostrożnie wyjmij puszkę i pozostaw do ostygnięcia. Ostrożnie otwórz puszkę szczypcami i przenieś dulce de leche do miski: powinna przypominać kremowy karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
Dulce De LecheDulce De Leche
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Ubić na gładką masę, następnie stopniowo ubić Likier orzechowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Niech ostygnie całkowicie.
4
Rozgrzej piekarnik do 350 i masło dwie 9-calowe patelnie ciasto. Wyłożyć pergaminem, masłem i mąką Patelnie. W średniej misce mąkę ubić z proszkiem do pieczenia i solą. W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubij masło z 1 1/2 szklanki cukru ze średnią prędkością, aż będzie puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Dodać żółtka i wanilię i ubić na gładką masę. Ubić w suchych składników i mleka w 3 naprzemienne partie, skrobanie w dół stronie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
W czystej misce, używając czystych ubijaczy, ubij białka ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 6 łyżek cukru i ubijać do połysku. Wbić białka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Zeskrobać ciasto na przygotowane Patelnie.
8
Piec w środku piekarnika przez 40 do 45 minut, aż ciasta będą złote, a wykałaczka w centrach wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Przenieś ciasta do stojaka, aby lekko ostygły. Uruchom końcówkę noża wokół krawędzi i odwrócić ciasta na stojaku do całkowitego ostygnięcia. Za pomocą ząbkowanego noża podziel każdą warstwę poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
W czystej misce, używając czystych ubijaczy, ubij białka ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. W średnim rondlu doprowadzić cukier i wodę do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i termometr cukierkowy w syropie rejestruje 235 dla etapu miękkiej piłki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Zdjąć z ognia i dodać likier. Mikserem ze średnią prędkością ostrożnie skropić gorący syrop cukrowy do białek. Ubić w soku z limonki, a następnie ubić z dużą prędkością, aż lukier będzie lekki i puszysty i lekko ciepły w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Na dużym talerzu ułożyć warstwę ciasta i na wierzch wyłożyć jedną trzecią nadzienia dulce de leche. Powtórz z pozostałymi warstwami i nadzieniem, kończąc warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
13
Rozłóż lukier na całym cieście, wirując dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 2 godziny przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn