Ciasto waniliowe z włoskim lukrem bezowym
Przepis ciasto waniliowe z włoskim lukrem bezowym może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten deser ma 255 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, żółtka jaj, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Żółte ciasto maślane z lukrem waniliowym, Ciasto kokosowo - waniliowe z lukrem kokosowo-bezowym, oraz Zdrowe niskowęglowodanowe i bezglutenowe ciasto waniliowe z lukrem waniliowym.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko pokryć 2 (8-calowe) okrągłe metalowe patelnie do ciast za pomocą sprayu do gotowania; dno garnków z papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; każdą patelnię odkurzyć 1 łyżeczką mąki.
Ważyć lub lekko łyżką 11 uncji (około 2 3/4 szklanki) mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 11 uncji mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i 1/2 łyżeczki soli w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połącz maślankę z niskotłuszczowym mlekiem.
Połączyć 1 szklanka cukru i masła w dużej misce; beat z mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać olej rzepakowy i żółtka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubić w 1 łyżeczce ekstraktu z wanilii.
Dodać mieszankę mąki i mieszankę mleka na przemian z mieszanką masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając aż do połączenia.
3 białka umieścić w średniej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany, używając czystych, suchych ubijaków. Stopniowo dodawać pozostałe 2 łyżki cukru, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj w ciasto. Równomiernie podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Piec w 350 przez 28 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojakach z drutu. Poluzuj krawędzie nożem i odwróć ciasta na stojaki. Całkowicie ostudzić; wyrzucić papier woskowy.
Aby przygotować lukier, połączyć 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody i szczyptę soli w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając tylko do momentu, aż cukier się rozpuści. Gotować, bez mieszania, aż cukierkowy termometr zarejestruje 240 (około 4 minut).
W dużej misce połącz śmietanę z Tataru i 3 białka; ubijaj mikserem z dużą prędkością,aż się spieni. Stopniowo dodawać pozostałe 2 łyżki cukru, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się średnie szczyty. Stopniowo wlać gorący syrop cukrowy do mieszaniny białek jaja, ubijając najpierw ze średnią prędkością, a następnie z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Ubić w 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii.
Aby przygotować nadzienie, umieść twaróg cytrynowy w średniej misce. Delikatnie złóż 1/3 szklanki bezy do twarogu. Złóż dodatkowe 2/3 szklanki bezy do mieszanki twarogu.
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż nadzienie na wierzchu ciasta, pozostawiając 1/4-calową granicę. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Rozłóż pozostały lukier na boki i wierzch ciasta.