Ciasto Tollhouse
Przepis na ciasto Tollhouse Pie można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Ten przepis służy 10 osobom. Ten deser ma 533 kalorie, 7 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Za 94 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka brązowego cukru, orzechów włoskich, kawałków czekolady i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak słodko-słone ciasteczka Tollhouse, imbirowe ciasteczka „Tollhouse” (bezglutenowe*) i STEROWANIE – ciasteczka z kawałkami czekolady Nestle Tollhouse.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Jajka ubić w misie miksera, aż powstanie piana.
Dodaj mąkę, biały cukier i brązowy cukier; wbij w jajka. Zmieszaj masło, mleko i ekstrakt waniliowy z masą jajeczną. Wymieszaj orzechy włoskie, kokos i kawałki czekolady w mieszance jajecznej; wlać do foremki na ciasto.
Połóż ciasto na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie ugotowany, około 1 godziny.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.