Epickie Puree Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj epickich puree ziemniaczanego. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 80 fanów. Mieszanka wody, ziemniaki do pieczenia, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Steph ' s Epic Christmas puree Potatoes, Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, oraz Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe.
Instrukcje
Wlać wodę do garnka 6-quart; dodać ziemniaki i 2 łyżki koszernej soli.
Umieść garnek na zimnym palniku. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu. Ziemniaki gotować na wrzątku, aż ziemniaki będą przetargu widłowego, o 12 protokół; odcedzić.
Gotować i wymieszać boczek na patelni na średnim ogniu, aż chrupiące, 7 do 10 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem do osuszenia.
Spuścić smar z patelni, rezerwując 2 łyżki na patelni. Powrót patelni na średnim ogniu. Gotować i wymieszać szalotki w zastrzeżonych kapiących aż półprzezroczyste, 2 do 3 protokół.
W dużej misce wymieszać szalotkę z serem śmietanowym, śmietaną, masłem i czosnkiem. Zrzucić ziemniaki na szczycie mieszanki twarogu; ubić mikserem elektrycznym do pożądanej konsystencji. Doprawić koszerną solą i popękanym czarnym pieprzem do smaku.
Ziemniaki przełożyć do naczynia.
Ziemniaki do podania posypać natką pietruszki i boczkiem.