Ciasto szyfonowe z dyni Mary
Ciasto szyfonowe z dyni Mary wymaga około 4 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 58 centów za porcję. 6 osób było pod wrażeniem tej receptury. Jeśli masz pod ręką masło, mielony cynamon, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so outstanding spoonacular score of 20%. Podobne przepisy obejmują Pumpkin Pie Spiced Pumpkin Seeds, Ciasto Z Szyfonu Z Dyni, oraz Ciasto Z Szyfonu Dyniowego I.
Instrukcje
Wymieszaj okruchy graham cracker, 1 łyżeczkę cynamonu, 3 łyżki cukru i stopione masło razem w misce i naciśnij mieszaninę skorupy na dno 9-calowego talerza ciasta, naciskając okruchy z boku talerza. Schłodzić, aż skórka będzie twarda, około 30 minut.
Wlać wodę do miski i posypać żelatyną wodą. Pozwól żelatynie zmiękczyć w wodzie przez około 5 minut.
Połączyć dynię, żółtka jaj, 1/2 szklanki cukru, mleka, soli, imbiru i 1/4 łyżeczki cynamonu w rondlu, i wymieszać, aż gładka.
Podgrzać mieszaninę na średnim małym ogniu, aż prawie dotrze na wolnym ogniu i gotować, aż zgęstnieje, stale mieszając, około 5 minut; mieszać żelatynę i wodę, aż żelatyna się rozpuści.
W oddzielnej misce ubijaj białka mikserem elektrycznym, aż utworzą miękkie szczyty; stopniowo ubijaj 1/2 szklanki cukru i ekstraktu waniliowego, aż mieszanina będzie błyszcząca. Lekko złóż białka w mieszaninie dyni, utrzymując jak najwięcej powietrza w mieszaninie. Wymieszać dynię w skórce graham cracker. Chill kilka godzin lub na noc.