Ciasto Szyfonowe Ananasowe

Ciasto Szyfonowe Ananasowe
Przepis ananas szyfon ciasto może być wykonane w około 1 godzinę i 20 minut. Ten przepis służy 12. Ten deser ma 329 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cukier cukierniczy, krem z kamienia nazębnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers}, Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers}, oraz Ciasto Szyfonowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Pozostaw białka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W małej misce ubij żółtka, sok ananasowy, olej i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj do suchych składników; ubijaj, aż dobrze się połączą.
3
W innej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż utworzą się sztywne szczyty; złożyć w ciasto. Delikatnie łyżką do nie natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Przetnij ciasto nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Piecz na najniższym ruszcie piekarnika w temperaturze 325° przez 55-60 minut lub do momentu, gdy góra odskoczy po lekkim dotknięciu. Natychmiast odwrócić patelnię; całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przejedź nożem boczną i Środkową rurkę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjmij ciasto na talerz do serwowania.
8
Połącz cukier cukierniczy, masło i wystarczającą ilość soku ananasowego, aby uzyskać konsystencję glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
9
Skrop wierzch ciasta, pozwalając, aby glazura opadła po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn