Ciasto spaghetti z konfetti
Przepis na ciasto spaghetti konfetti można przygotować w około 55 minut. Ten przepis służy 8 osobom. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 255 kalorii, 12 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera Cheddar, pomidorów, pokrojonej zielonej fasolki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Confetti Spaghetti, Confetti Spaghetti i Confetti Spaghetti Salad.
Instrukcje
Przełam spaghetti na pół; gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie; odłożyć na bok. Na patelni na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, aż będą miękkie. Wymieszaj pomidory, koncentrat pomidorowy, pietruszkę, oregano, sól i pieprz. Gotuj, aż się rozgrzeje, około 5 minut.
W dużej misce wymieszaj spaghetti i jajka. Wymieszaj groszek, fasolę, brokuły, mieszankę pomidorów, 1/4 szklanki sera Cheddar i parmezanu.
Przenieś do natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. forma do pieczenia.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25 minut.
Posypać pozostałym serem Cheddar.
Piec 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty i wyjęty.
Odstaw na 10 minut. przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; usuń boki.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.