Ciasto rabarbarowe bezglutenowe z sorgo

Ciasto rabarbarowe bezglutenowe z sorgo
Bezglutenowe ciasto rabarbarowe z sorgo Crust może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 348 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 84 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 65 powiedziało, że trafił w sedno. Mieszanka skrobi z tapioki, rabarbar, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowe Brownie Z Sorgo, Bezglutenowe Ciasto Sorgo, oraz Chleb Owsiany bezglutenowy (lub Sorgo) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do skorupy: w misce robota kuchennego, połączyć mąkę sorgo, słodką mąkę ryżową, skrobię z tapioki, cukier granulowany i sól. Puls do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
Mąka SorgoMąka Sorgo
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać masło. Pulsuj, aby połączyć, aż nie pozostaną żadne duże kawałki masła i mieszanina przypomina grubą bułkę tartą, około 8 do 10 jednosekundowych impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Bułka TartaGruba Bułka Tarta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Dodaj jajko. Puls do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Dodaj jedną łyżkę wody. Pulsuj, aż ciasto uformuje się. Jeśli ciasto jest suche, dodaj pozostałą łyżkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5
Obrócić ciasto na lekko biały ryż mąki licznika. Wklep w 4-calową rundę i owiń szczelnie folią. Schłodzić co najmniej dwie godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
6
Do napełniania / strong>: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. lekko nasmaruj 10-calową płytkę ciasta i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Wyjąć ciasto z lodówki. Pozostaw go na blacie przez 10 minut. Tymczasem w dużej misce natrzyj skrobię kukurydzianą i granulowany cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Dodaj rabarbar i sok z cytryny. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
1
Umieścić ciasto na 16 1/2 - przez 12 1/2-calowy kawałek pergaminu. Na wierzchu ciasta obficie biała mąka ryżowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego RyżuMąka Z Białego Ryżu
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
2
Rozwałkuj ciasto na około 14-calowe koło. Odwróć 10-calowy talerz ciasta na środek ciasta. Przesuń rękę (między blatem a pergaminem) pod pergaminem. Jednym szybkim ruchem Przerzuć ciasto na patelnię. Ciasto będzie zwisać patelni. Ostrożnie obrać pergamin z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Stos napełniania do środka patelni. Brzegi ciasta złożyć na nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełnianie pęcherzyków, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Wyjąć i pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn