Ciasto Rabarbarowe
Ciasto rabarbarowe może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, mycie jaj, rabarbar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy, Gofry rabarbarowe z sosem rabarbarowym, oraz Placek Maślany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika na niższą pozycję i rozgrzej piekarnik do 218°.
Umieść rabarbar w dużej misce.
Wymieszać cukier i skrobię, następnie wymieszać z rabarbarem, aż kawałki będą równomiernie pokryte. Pozostawić mieszaninę na pięć minut, a następnie dodać do skorupy ciasta. Przykryć wierzchnią skórką. Zagniatać boki, przeciąć kilka szczelin na górze i schłodzić ciasto przez 15 do 20 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika, umyć jajkiem i posypać cukrem surowym.
Umieścić ciasto w piekarniku i piec przez 20 minut, obracając w połowie, następnie włączyć piekarnik w dół do 177° i piec do wypełnienia pęcherzyków wewnątrz i skorupa jest złoty brąz, 20 do 30 dodatkowych minut.
Wyjąć z piekarnika i umieścić ciasto na stojaku do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.