Ciasto Pomarańczowe Bundt
Ciasto Pomarańczowe Bundt wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 14 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 211 kalorii . Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier puder, mieszankę do ciast, mieszankę do bitej śmietany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten deser. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Ciasto Cytrynowe Bundt , Ciasto Gorzko-Czekoladowo-Orzechowe Bundt i Ciasto Czekoladowo-Szparagowe Bundt .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze sześć składników; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich przez 2 minuty. Posmaruj 10-calową, karbowaną foremkę do pieczenia sprayem do pieczenia i oprósz mąką.
Piecz w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Wymieszaj składniki polewy i polej nią ciasto.