Ciasto pomarańczowo-malinowe Todda

Ciasto pomarańczowo-malinowe Todda
Ciasto pomarańczowo-malinowe Todda może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 2 minuty. Mieszanka soku pomarańczowego bez miąższu, oleju roślinnego, białek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Niskotłuszczowe ciasto czekoladowe z sosem Malinowo-pomarańczowym, Geraldine-Cran-pomarańczowy malinowy tort kawowy, oraz Ciasto z przyprawami pomarańczowymi z nadzieniem Cran-Malina i lukrem z fasoli waniliowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Na ciasto: ułóż stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka dno i boki 2 nonstick, 8-calowy Okrągły, patelnie do pieczenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
W misce miksera stojącego, wyposażonego w mocowanie trzepaczki, połącz mieszankę tortową i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Mieszaj przez 20 sekund z małą prędkością, aż do włączenia Skórki.
5
Dodaj sok pomarańczowy, białka i olej roślinny. Mieszaj z niską prędkością przez 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj przez 2 minuty, skrobając dno i boki miski łopatką, w razie potrzeby. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami i piec, aż złoty i tester ciasto włożone do środka ciasta wychodzi czysty, o 30 do 32 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wyjąć z piekarnika i schłodzić patelnie na stojaku z drutu przez 15 minut. Przekręć ciasto na stojak z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Do lukier: w misce miksera stojaka, wyposażony w mocowanie wiosła, ubić razem masło i śmietana fraiche z dużą prędkością, aż gładka, o 10 sekund. Gdy maszyna pracuje ze średnią i niską prędkością, stopniowo dodawaj cukier puder, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodaj dżem malinowy i zwiększ prędkość do wysokiej. Beat, aż lukier jest gładka i spreadable, dodając wodę, 1 łyżeczka na raz, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
9
Aby złożyć ciasto: ułóż 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na stojaku na ciasto. Za pomocą szpatułki rozprowadź cienką warstwę lukru na wierzchu, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Rozprowadzić 1/4 szklanki dżemu malinowego na wierzchu lukru. Ułóż drugą warstwę ciasta na górze. Za pomocą szpatułki zamrozić wierzch i boki ciasta. Udekoruj świeżymi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
11
Ciasto pokroić w kliny lekko mokrym nożem i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
12
Przechowywać ciasto w plastikowym pojemniku w lodówce. Odstawić schłodzone ciasto do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 2 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn