Ciasto Piernikowe

Ciasto Piernikowe
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, piernikowe ciasto może być niesamowite bez nabiału przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 9 i kosztuje 41 centów za porcję. Ten deser ma 258 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś sodę oczyszczoną, wodę, bitą polewę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym, ciasto piernikowe bez jajek, jak zrobić ciasto piernikowe bez jajek, oraz Ciasto Piernikowe.

Instrukcje

1
W dużej misce śmietanę i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Ubij jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
KremKrem
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz wodę i melasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
WodaWoda
3
Połącz mąkę, imbir, sodę oczyszczoną i sól; dodaj do śmietany na przemian z mieszanką melasy, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MelasaMelasa
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Wlać do natłuszczonego 8-calowego. kwadratowa blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 350° przez 28-32 minuty lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać na ciepło z bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Piernikowe ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn