Ciasto pasterskie
Shepherd ' s Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, mąkę, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Ciasto Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brązowa wołowina w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, często mieszając, 10 minut lub do momentu, gdy mięso kruszy się i nie jest już różowe.
Usuń mieloną wołowinę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; rezerwy 2 łyżki. kapie na patelni. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Podsmażyć cebulę, grzyby, i czosnek w gorących kapiących na średnim ogniu 10 do 11 minut lub do miękkości. Wymieszać mieloną wołowinę, groszek i kolejne 4 składniki.
Mąkę posypać mieszanką mięsną. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i gotować, stale mieszając, 1 minutę. Wymieszać pomidory, liść laurowy i ocet, rozbijając łyżką duże kawałki pomidorów. Zmniejszyć ogień do medium, i gotować, mieszając często, 3 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Przenieść mieszaninę do lekko nasmarowanego 3-qt. naczynie do pieczenia lub patelnia. Łyżka serowo-marchewkowe puree ziemniaczane równomiernie na mieszaninie mięsa, wygładzając tylną łyżką.
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut lub do całkowitego ogrzania.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Uwaga: aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami przez pokrywę krokową szczelnie folią aluminiową. Zamrozić do 1 miesiąca. Odwilż w lodówce 24 godziny.
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut lub do całkowitego ogrzania, ekranując folią aluminiową po 25 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.