Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena

Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena
Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena wymaga ok. 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Na 1,85 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, cukier, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena, NAPÓJ AVENA (AVENA COLOMBIANA), oraz Rose Pistola Chocolate Budino Cake.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mąkę, masło, 1 jajko, 1 żółtko, cukier, zagnieść mieszaninę i uformować mieszaninę w kulkę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W osobnej misce, połączyć 1 żółtko jaja, rodzynki, orzechy włoskie, orzeszki piniowe, kandyzowane skórki, bułka tarta, goździki, gałka muszkatołowa i cynamon i dobrze wymieszać. Odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala wałkiem do ciasta i umieść nakrętkę i nadzienie owocowe w środku ciasta. Złóż ciasto na pół, uszczypnij krawędzie i umyj zewnętrzną część ciasta pozostałym żółtkiem, ubij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Piec w piekarniku przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Jabłka umieść w zapiekance, tworząc studnię na środku kawałków. Dobrze napełnić marmellatą, posypać jabłka cukrem, doprawić masłem i piec w piekarniku przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
W rondlu o grubym dnie połączyć cukier i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dodaj porzeczki i sól i gotuj na dużym ogniu przez 20 minut, aż jagody będą miękkie, ale nie rozpadną się, a płyn zmniejszy się do syropowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn