Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena
Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena wymaga ok. 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Na 1,85 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, cukier, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena, NAPÓJ AVENA (AVENA COLOMBIANA), oraz Rose Pistola Chocolate Budino Cake.
Instrukcje
1
W dużej misce połączyć mąkę, masło, 1 jajko, 1 żółtko, cukier, zagnieść mieszaninę i uformować mieszaninę w kulkę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala wałkiem do ciasta i umieść nakrętkę i nadzienie owocowe w środku ciasta. Złóż ciasto na pół, uszczypnij krawędzie i umyj zewnętrzną część ciasta pozostałym żółtkiem, ubij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Piec w piekarniku przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Jabłka umieść w zapiekance, tworząc studnię na środku kawałków. Dobrze napełnić marmellatą, posypać jabłka cukrem, doprawić masłem i piec w piekarniku przez 20 minut.
W rondlu o grubym dnie połączyć cukier i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dodaj porzeczki i sól i gotuj na dużym ogniu przez 20 minut, aż jagody będą miękkie, ale nie rozpadną się, a płyn zmniejszy się do syropowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek