Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena
Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena wymaga ok. 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Na 1,85 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, cukier, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena, NAPÓJ AVENA (AVENA COLOMBIANA), oraz Rose Pistola Chocolate Budino Cake.
Instrukcje
1
W dużej misce połączyć mąkę, masło, 1 jajko, 1 żółtko, cukier, zagnieść mieszaninę i uformować mieszaninę w kulkę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Starta Czekolada (opcjonalnie)
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W osobnej misce, połączyć 1 żółtko jaja, rodzynki, orzechy włoskie, orzeszki piniowe, kandyzowane skórki, bułka tarta, goździki, gałka muszkatołowa i cynamon i dobrze wymieszać. Odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Starta Czekolada (opcjonalnie)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Krótkie Laski Cynamonu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala wałkiem do ciasta i umieść nakrętkę i nadzienie owocowe w środku ciasta. Złóż ciasto na pół, uszczypnij krawędzie i umyj zewnętrzną część ciasta pozostałym żółtkiem, ubij.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
10 Białych Bułek Obiadowych
Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Piec w piekarniku przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Jabłka umieść w zapiekance, tworząc studnię na środku kawałków. Dobrze napełnić marmellatą, posypać jabłka cukrem, doprawić masłem i piec w piekarniku przez 20 minut.
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
W rondlu o grubym dnie połączyć cukier i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Dodaj porzeczki i sól i gotuj na dużym ogniu przez 20 minut, aż jagody będą miękkie, ale nie rozpadną się, a płyn zmniejszy się do syropowej konsystencji.