Ciasto naleśnikowe z lukrem klonowym

Ciasto naleśnikowe z lukrem klonowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,67 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, cukier cukierniczy, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Babeczki cynamonowe z lukrem z serem klonowym, Babeczki jagodowe z lukrem serowo-klonowym, oraz Mini ciasto marchewkowe stosy naleśników z lukrem twarogowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę uniwersalną, mąkę żytnią, mąkę kukurydzianą, cukier granulowany i brązowy, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce ubij razem mleko, całe jajka, żółtka, masło i wanilię. Zrób dobrze w środku suchych składników i złożyć na mokro tylko do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka żytniaMąka żytnia
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WaniliaWanilia
MasłoMasło
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Płaszcz 8-calowa patelnia z roztopionym masłem i ciepła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wlać 1/2 szklanki ciasta na patelnię i gotować przez 1 1/2 minuty, lub aż na powierzchni naleśnika pojawią się duże pęcherzyki. Ostrożnie obrócić naleśnik i gotować przez 1 minutę dłużej, lub aż spód jest po prostu gotowane przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść na talerz i powtórzyć z pozostałym ciasto, aby 6 naleśniki i ostudzić do temperatury pokojowej.
1
W misce, z mikserem elektrycznym, ubić Serek i jogurt, aż będzie gładki. Ubić w 4 łyżki syropu klonowego i cukru cukierników, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Syrop KlonowySyrop Klonowy
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Każdy naleśnik posmarować jedną szóstą nadzienia (około 5 łyżek stołowych).
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
2
Jeden z naleśników układamy na półmisku, Pozostałe układamy na wierzchu.
3
Skrop pozostałą 1 łyżkę syropu klonowego na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
4
Przedruk za zgodą The Beekman 1802 Heirloom Dessert Cookbook autorstwa Brenta Ridge ' A i Josha Kilmera-Purcella i Sandy Gluck, © 2013 Rodale Books
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn