Ciasto naleśnikowe z lukrem klonowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,67 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, cukier cukierniczy, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Babeczki cynamonowe z lukrem z serem klonowym, Babeczki jagodowe z lukrem serowo-klonowym, oraz Mini ciasto marchewkowe stosy naleśników z lukrem twarogowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę uniwersalną, mąkę żytnią, mąkę kukurydzianą, cukier granulowany i brązowy, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce ubij razem mleko, całe jajka, żółtka, masło i wanilię. Zrób dobrze w środku suchych składników i złożyć na mokro tylko do zwilżenia.
Płaszcz 8-calowa patelnia z roztopionym masłem i ciepła na średnim ogniu.
Wlać 1/2 szklanki ciasta na patelnię i gotować przez 1 1/2 minuty, lub aż na powierzchni naleśnika pojawią się duże pęcherzyki. Ostrożnie obrócić naleśnik i gotować przez 1 minutę dłużej, lub aż spód jest po prostu gotowane przez.
Przenieść na talerz i powtórzyć z pozostałym ciasto, aby 6 naleśniki i ostudzić do temperatury pokojowej.
W misce, z mikserem elektrycznym, ubić Serek i jogurt, aż będzie gładki. Ubić w 4 łyżki syropu klonowego i cukru cukierników, aż dobrze połączone.
Każdy naleśnik posmarować jedną szóstą nadzienia (około 5 łyżek stołowych).
Jeden z naleśników układamy na półmisku, Pozostałe układamy na wierzchu.
Skrop pozostałą 1 łyżkę syropu klonowego na wierzchu ciasta.
Przedruk za zgodą The Beekman 1802 Heirloom Dessert Cookbook autorstwa Brenta Ridge ' A i Josha Kilmera-Purcella i Sandy Gluck, © 2013 Rodale Books