Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz masło, jagody, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Jagodowe Z Mascarpone, Sherry Zabaglione z jagodami, oraz Marsalan i mus Mascarpone z ciastem i jagodami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło 9-calowa okrągła patelnia na ciasto (2 cale głębokości). Dół linii z okrągłym pergaminem, a następnie pergaminem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
Piekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
3
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty. Beat in vanilla.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Mikser z małą prędkością, beat w maślance, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj mieszankę mąki w 3 partiach, mieszając po każdym dodaniu, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
6
Rozłóż ciasto na patelni, wygładzając górę. Rap pan na blacie kilka razy, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
7
Piec, aż złoty i Drewniany pick wstawiony w centrum wychodzi czysty, 35 do 40 minut. Schłodzić w patelni na stelażu 10 minut. Poprowadź nóż wokół krawędzi ciasta, aby poluzować, a następnie odwróć na talerz. Wyrzuć Papier i ponownie przełożyć ciasto na stojak, aby całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
Patelnia
1
Sherry i cukier zagotować w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Umieść jagody w misce i zalej je gorącym syropem, delikatnie podrzucając do płaszcza.
Połówki ciasta poziomo długim ząbkowanym nożem. Ostrożnie usunąć górną połowę i rezerwy. Dolną połowę położyć na talerzu, następnie równomiernie rozprowadzić całą śmietaną i zastąpić górną połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
3
Podawać z jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
1
* Ciasto, bez śmietany, można piec 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię po ostygnięciu i przechowywać w temperaturze pokojowej.* Jagody mogą macerować w temperaturze pokojowej do 2 godzin.