Ciasto na Święto Dziękczynienia
Przygotowanie ciasta na Święto Dziękczynienia zajmuje około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Za 2,28 USD za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 821 kalorii , 10 g białka i 41 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 16 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka odparowanego mleka, kokosa, teksturowanego ręcznika papierowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 40 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . A Post Thanksgiving „sopa De Tortilla” , Maple-Glazed Thanksgiving Turkey i How to Make OREO Turkeys for Thanksgiving są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszanki do ciast, jajka, dynię, olej i mleko; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich przez 2 minuty. Wymieszaj z chipsami. Napełnij dwie natłuszczone foremki na muffiny w dwóch trzecich.
Wlać resztę ciasta do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką foremek o pojemności 12 filiżanek.
Piecz w temperaturze 350° przez 20 minut w przypadku babeczek i 40-45 minut w przypadku ciast lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź w foremkach przez 25 minut; wyjmij na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Wyrównaj spód każdego ciasta.
Posmaruj spód jednego ciasta lukrem; złóż spody ciasta razem, aby utworzyć dynię. Odłóż na bok.
Połącz czerwony i żółty barwnik spożywczy, aby uzyskać pomarańczowy; zabarw około trzech czwartych lukru. Zabarw resztę lukru na zielono.
Umieść jedną babeczkę prawą stroną do góry w środku ciasta, aby podeprzeć trzon. Nałóż łyżkę zielonego lukru na babeczkę i przykryj odwróconą babeczką; posmaruj zielonym lukrem. Posmaruj ciasto pomarańczowym lukrem.
Odstawić bez przykrycia, aż lukier lekko stężeje, około 30 minut.
Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, połóż ręcznik papierowy na lukrze i lekko dociśnij, a następnie usuń.
Wytnij mały otwór w rogu rękawa cukierniczego; włóż okrągłą końcówkę. Napełnij worek zielonym lukrem. Wyciśnij kręcone pnącza z łodygi dyni i podstawy. Przygotuj kolejny worek z zielonym lukrem; włóż końcówkę liścia. Trzymając worek pod kątem 45°, wyciskaj liście losowo wzdłuż pnączy.
Wymieszaj wiórki kokosowe z zielonym barwnikiem spożywczym i posyp spód ciasta.