Pierogi z kurczakiem i maślanką mamy

Pierogi z kurczakiem i maślanką mamy
Pierogi z kurczakiem i maślanką mamy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 31g białka, oraz 30g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Taste Of Home ma 76 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Z łyżką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kremowe pierogi z kurczakiem i maślanką, Rosół z kluskami maślanymi, oraz Szybki Rosół Z Kluskami Maślanymi.

Instrukcje

1
W garnku lub holenderskim piekarniku połącz pierwsze siedem składników. Doprowadzić do wrzenia; odtłuścić pianę z bulionu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 godziny lub do miękkości kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Usuń kurczaka; gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, odkostnić i pokroić w kostkę. Odcedź bulion, rezerwując bulion i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
3
W tym samym garnku rozpuść masło. Dodaj mąkę, paprykę i pieprz do uzyskania gładkości. Stopniowo mieszaj 6 filiżanek zarezerwowanego bulionu (zachowaj pozostały bulion do innego użytku). Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty. Zmniejszyć ogień; dodać śmietanę, zarezerwowane warzywa i kurczaka. Przykryj i zagotuj; zmniejszyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
W przypadku pierogów w misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Połącz jajka, maślankę i masło; wymieszaj z suchymi składnikami, aby uzyskać sztywne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(Keebler)(Keebler)
6
Upuść łyżki stołowe na gotującą się mieszankę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do kluski wyjdzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania na wolnym ogniu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
7
Podawaj natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn