Ciasto Migdałowo-Rumowe
Ciasto migdałowo-rumowe to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko, cukier, rum i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Nasmaruj jedną 10-calową patelnię i posyp migdały równomiernie na dnie.
Oddzielić jajka. W misce ubij białka z kremem tatarskim, aż będą sztywne. Odstawić.
W dużej misce, śmietanę masło z cukrem. Ubij żółtka, następnie wanilię, ekstrakt z migdałów, sok z cytryny, skórkę z cytryny i mleko.
W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ubij do śmietany. Wymieszaj około 1/3 białek, aby rozjaśnić ciasto, a następnie delikatnie, ale dokładnie złóż resztę. Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię.
Piec w temperaturze 300 stopni F (150 stopni C) przez 1-1 / 2 godzin lub do czasu testów ciasto zrobić, gdy wykałaczka włożona schludny centrum wychodzi czysty. Jak tylko wyjmiesz ciasto z piekarnika, posyp wierzch równomiernie rumem.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Sprawia, że około 14 porcji.